Movilă: Nicolaescu minte şi încearcă să-şi ascundă propria incompetenţă în spatele FMI

«Astăzi, Comisia de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor a respins toate amendamentele pe care le-am depus la bugetul de stat, amendamente care au vizat investiţii de maxim interes pentru sistemul medical ieşean. Comisia de Sănătate a considerat că reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi sau reparaţiile capitale şi reabilitarea clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi nu sunt obiective destul de importante pentru a primi un răspuns pozitiv.

• Filtrul politic a împiedicat membrii comisiei să dea un aviz favorabil pentru o serie de investiţii în două dintre cele mai importante spitale ieşene, care de altfel deservesc întreaga regiune a Moldovei.

• Pe de altă parte, în timp ce investiţiile reale, atât de necesare în sistemul de sănătate românesc întârzie să apară, ministrul Nicolaescu se face vizibil printr-o serie de măsuri şi declaraţii care nu fac altceva decât să provoace nelinişte şi nemulţumiri în rândul pacienţilor din întreaga ţară. După ce a încercat să taie finanţarea spitalelor private, acum Nicolaescu este un înfocat adept al unei idei pe care în timpul opoziţiei a desfiinţat-o şi a catalogat-o drept inumană şi iraţională: coplata.

• Pe 12 ianuarie, ministrul Nicolaescu declara că nu suntem pregătiţi pentru o trecere la alt sistem, care să cuprindă coplata, şi că “România nu este pregătită pentru acest sistem în condiţiile în care circa 70% din populaţie este săracă, când populaţia nu are educaţie sanitară şi nu s-a făcut nimic pentru asta, când contractul-cadru este în continuare dezechilibrat din punct de vedere al drepturilor şi obligaţiilor pacienţilor şi medicilor”. În mai puţin de o lună, constatăm faptul că românii s-au îmbogăţit peste noapte şi că cei săraci îşi vor permite să plătească coplata.

• În declaraţiile sale făcute din opoziţie, Nicolaescu susţinea faptul că acestă taxă este “o mare păcăleală, un mod pervers prin care se încearcă, brutal, să se finanţeze sănătatea din banii oamenilor”, şi că nu va fi pusă în practică niciodată. Liberalul l-a învinuit pe Emil Boc de faptul că introduce un sistem iraţional şi inuman şi că “foamea de bani a sistemului sanitar sub guvernarea dvs” duce la “condamnarea compatrioţilor noştri la moarte sau la o viaţă amărâtă, fără posibilitatea tratării bolilor şi prevenirii atâtor maladii necruţătoare”.

• Nicolaescu minte şi încearcă să îşi ascundă propria-i incompetenţă în spatele celor de la FMI. Astăzi, în comisia de sănătate, ministrul a susţinut că introducerea coplăţii din luna martie este strict cerinţa FMI-ului şi nu este nici o altă cale decât să se supună acestora. Puţin mai târziu, colegul său de alianţă, premierul Victor Ponta a declarat în faţa presei că FMI nu a cerut introducerea expresă a coplăţii şi că cel care se află în spatele acestei noi taxe nu este nimeni altcineva decât Eugen Nicolaescu.

• Faptul că sistemul medical se îndreaptă spre un haos total se poate vedea din ce în ce mai clar, iar cel mai tare vor avea de suferit pacienţii. Până la acest moment, singura reuşită a lui Nicolaescu este faptul că se încurcă în propria-i inconştientă şi incompetenţă şi nici măcar colegii de alianţă nu îi mai oferă o şansă de însănătoşire».

SURSA: Comunicat de presă Petru Movilă, deputat PDL

Politica, Sanatate

Comentarii

Un comentariu to “Movilă: Nicolaescu minte şi încearcă să-şi ascundă propria incompetenţă în spatele FMI”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)