Bogdănici: Ministrul Nicolăescu ne-a spus că degeaba facem propuneri pe bugetul Sănătăţii, că oricum nu se acceptă nimic

Deputatul PDL Camelia Bogdănici spune ca este stupefiată de atitudinea ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu, ieri la dezbaterea bugetului pe Sănătate din comisia de specialitate a Camerei.

Bogdănici susţine că în total, la comisie, s-au depus 151 de amendamente, dar că ministrul a intervenit din start spunând că iniţiatorii se zbat degeaba.

„Nici unul din aceste amendamente nu a fost luat în discuţie în mod serios, nu a fost analizat nici măcar pentru a vedea dacă se poate corecta bugetul. Pur şi simplu au fost trecute toate cu vederea, având asigurarea domnului ministru că degeaba vorbim”, afirmă Camelia Bogdănici.

Ea a precizat că a solicitat, alături de deputatul Petru Movilă, alocarea de fonduri pentru reabilitarea Spitalului „N. Oblu”, modernizarea spitalului pentru copii “Sfânta Maria”, consolidarea pavilionului UPU-SMURD Iaşi şi achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă performanţă (RMN, computer tomograf, angiograf) pentru spitalul „Sfântul Spiridon”.

„Amendamentul asupra căruia doresc să atrag în mod special atenţia creează o situaţie aproape ruşinoasă pentru dl. ministru Nicolaescu şi cabinetul său. Bugetul supus dezbaterii are printre obiectivele prioritare definitivarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi la a cărei  înfiinţare (pe hârtie) am fost cu toţii martori pe 21 noiembrie 2012. Astfel, am solicitat alocarea sumei de 28.000 mii lei pentru consolidarea şi reabilitarea Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iaşi, ceea ce ar face posibilă mutarea şi amenajarea Institutului Regional de Oncologie. Surpriza a fost că şi acest amendament, care doar pune o cifră exactă la un obiectiv prioritar al bugetului, a fost tratat exact cum au fost tratate toate celelalte amendamente”, adaugă deputatul ieşean.

Politica, Sanatate

Comentarii

2 comentarii to “Bogdănici: Ministrul Nicolăescu ne-a spus că degeaba facem propuneri pe bugetul Sănătăţii, că oricum nu se acceptă nimic”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)