Marius Ostaficiuc către tinerii PSD: Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate

PSD a pus la cale o strategie uluitoare pentru a deturna mitingul iniţiat de Grupul „Iaşul iubeşte teii”, care militează pentru replantarea teilor pe Ştefan cel Mare.

Jurnalistul Călin Ciobotari a publicat vineri pe pagina sa de Facebook mai multe stenograme din şedinţa TSD Iaşi de joi după-amiază, în cadrul căreia consilierul Marius Ostaficiuc, omul de încredere al primarului Gheorghe Nichita, îi învaţă de tinerii pesedişti cum să procedeze la mitingul ce va fi organizat de societatea civilă vineri, 4 octombrie, în Piaţa Unirii.

Tinerii pesedişti au fost instruiţi să vină la mitingul cu pricina şi să se infiltreze printre participanţi, pentru a deturna protestul. Mai exact, tinerii PSD ar urma să strige împotriva proiectului Roşia Montană, pe considerentul că această temă este mai favorabilă PSD Iaşi decât cea în care e pusă pe tapet chestiunea tăierii teilor.

Iată fragmente din stenogramele şedinţei TSD:

Marius Ostaficiuc, către liderii TSD: „Pe data de 4 (n.r. – octombrie) va fi un miting în special anti cei care au decis să taie teii. Nu mă interesează părerea voastră pro sau contra tei. Nu v-o spun nici eu pe-a mea. N-are rost. Intrăm în nişte discuţii, în nişte polemici … Ne asumăm cu bune şi rele decizile luate de partid şi liderii lui. Dacă aveţi păreri personale sau nu sunteţi de acord, vă propun să vi le păstraţi şi să nu participaţi la astfel de întâlniri. Noi trebuie să ne apărăm structura de partid. Există o structură în opoziţie care va iniţia un marş anti cei care au dispus tăierea teilor. Dacă vreţi să discutăm de ce au fost tăiaţi teii, sunt explicaţii şi pro şi contra, logice… Cert e că cel de la partidul ecologist este înregimentat să fie anti… Sunt în grup Dorohoianu, Bălănescu, Iordache, şapte persoane pe care le cunoaştem foarte bine.. Aceste persoane vor iniţia marşul de protest împotriva administraţiei locale, împotriva dlui Nichita şi Chirica”

Marius Ostaficiuc, către liderii TSD: „Noi va trebui să fim prezenţi acolo şi nu vă ascund că va trebui să faceţi parte dintr-o asemenea structură, să milităm pentru alt subiect şi nu contra teilor. Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate, decât să-l concentrăm anti-administraţia locală”

Membru: „Ce înseamnă prezenţa noastră acolo? Riscăm ceva? Mă gândesc că noi, find foarte mulţi, să nu ne «aşezăm» pe ei”.

Ostaficiuc: “Nu riscăm nimic. Chiar dacă pare că îi ajutăm, noi strigăm Roşia Montană, ceea ce e la ordinea zilei (…) Este o deviere de la un subiect care ne deranjează către un subiect care ne deranjează mai puţin

Ostaficiuc: „Chiar dacă cădem în extrema cealaltă de care spunea Bogdan, fiind foarte mulţi ne putem disipa foarte uşor, şi atunci se sparge. Efectul e şi mai puternic: o parte din oameni pleacă. Dacă se ajunge ca grupul nostru să fie prea reprezentativ, ar fi prea de tot. Ar însemna dezorganizare din partea celorlalţi. Adică noi să fim mai mulţi decât ei”.

Ostaficiuc: “O să aveţi, în timp real, prin liderii voştri, informaţii de la poliţie, să ştiţi exact ce se întâmplă”

Ostaficiuc, către liderii TSD Iaşi: “Trebuie să spuneţi presei care va fi acolo, şi cred că va fi, păreri de ură categorică împotriva lui Nichita, ori că sunteţi în cârdăşie cu cei trei patru pe care vi i-am spus înainte (Nicuşor Păduraru, Tomaşeschi, Iordache, Dorohoianu). Trebuie să spuneţi: «da, ne-au adus aici, mulţumim domnului cutare că ne-a sprijinit». În felul acesta se transformă toată piaţa într-un bâlci, într-o mişcare politică”.

TeleM a anunţat că va prezenta înregistrările audio în jurnalul de luni de la ora 18.00.

Administratie

Comentarii

Un comentariu to “Marius Ostaficiuc către tinerii PSD: Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)