Ziua Turciei sărbătorită marţi la Iaşi. Adrian Butucă: Sunt investiţii impresionante ale oamenilor de afaceri turci în România

Ziua de 29 octombrie 2013 marchează 90 de ani de la momentul în care a fost proclamată Republica Turcia.
Înfiinţat în anul 2008, consulatul Onorific al Republicii Turcia la Iaşi cu jurisdicţia în Moldova, Harghita si Covasna, prin consulul Adrian Butucă transmite urări de “La mulţi ani!” tuturor cetăţenilor turci care trăiesc şi muncesc în România, alături de familiilor lor.

Statisticile consulatului arată că în jur de două mii de cetăţeni turci îşi au domiciliul în Moldova, Harghita şi Covasna, în timp ce la nivel naţional comunitatea cetăţenilor turci depăşeşte şapte mii de persoane.

Valoarea totală a investiţiilor turce în România era estimată anul trecut la peste cinci miliarde de dolari. Analiştii prognozează că investiţiile turce în Romania ar putea ajunge la zece miliarde de dolari în viitorul apropiat.

“Mulţumesc atât oamenilor de afaceri turci care au ales să investească în România cât şi oamenilor de afaceri din România. Sute de locuri de muncă au fost create de capitalul turc. Fie că vorbim de afaceri mici şi mijlocii, fie că vorbim de investiţii impresionante, fie că discutăm despre schimburi culturale, cooperarea turco-română este o realitate”, a declarat Adrian Butucă.

Ziua Turciei va fi sărbătorită marţi seară la Iaşi, în Palas Mall, cu dansuri şi muzică tradiţionale. Totodată, va fi organizată o recepţie la care vor fi prezenţi oameni de afaceri români şi turci, dar şi personalităţi din judeţele Moldovei.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)