Propunerea lui MRU: Blocul Unităţii Naţionale, format din PDL, PMP, FC, PNŢCD, IRL şi PER

Preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, a trimis o invitaţie reprezentanţilor partidelor de centru-dreapta la o dezbatere comună pe tema reunificării dreptei, el propunând constituirea în rândul opoziţiei a unui Bloc al Unităţii Naţionale (BUN).

“Am trimis o scrisoare preşedinţilor PDL, PMP, PNŢCD, IRL şi PER şi i-am invitat la o discuţie în care să hotărâm dacă mai este sau nu posibilă unitatea de acţiune a forţelor politice de centru-dreapta începând cu luna ianuarie a anului 2014″, menţionează el.

“Propun ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând. Împărtăşesc îngrijorarea mea cu colegii mei din celelalte partide politice de dreapta”, spune Ungureanu.

El apreciază că de la alegerile parlamentare din 2012 cei din partidele de dreapta s-au îndepărtat unii de alţii şi astfel fiecare a “contribuit la un tablou al unei opoziţii slăbite” şi că “forţele de dreapta şi din opoziţie riscă să dezamăgească prin absenţă, tăcere şi dezorganizare”.

“Am pus întrebarea, cui foloseşte să intrăm într-o competiţie nemiloasă între noi? Să fie într-adevăr lipsa experienţei mele politice cea care mă face să cred că poate exista încredere între cetăţeni care mărturisesc un scop comun? Am propus colegilor din celelalte partide politice constituirea unui bloc al opoziţiei, a unui Bloc al Unităţii Naţionale (BUN), un nucleu de coordonare a acţiunilor noastre parlamentare şi extra-parlamentare, şi am speranţa că la începutul săptămânii viitoare vom putea stabili un calendar al unor consultări periodice”, a spus preşedintele FC.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Propunerea lui MRU: Blocul Unităţii Naţionale, format din PDL, PMP, FC, PNŢCD, IRL şi PER”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)