Nichita dă vina pe vatman: „N-a ştiut să acţioneze într-o situaţie limită. A încurcat manevrele de frânare ale vagonului”

Primarul Gheorghe Nichita susţine că accidentul în care au fost implicate două tramvaie, soldat cu rănirea a opt persoane, s-a datorat unuia dintre vatmani, care nu a acţionat la timp sistemul de frânare.

Nichita a avut în cursul după-amiezii o întâlnire cu şefii regiei locale de transport, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale, pentru a analiza cauzele accidentului, în care au fost implicate două tramvaie.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, din primele cercetări, a reieşit că un scurtcircuit la reţea a lăsat fără curent electric două tramvaie în intersecţia Arcu – Râpa Galbenă.

Astfel, unul dintre tramvaie, aflat în rampă, a fost scăpat de sub control de către vatman, care nu ar fi acţionat la timp sistemele de frânare în caz de urgenţă.

Şefii primăriei susţin că, cel de-al doilea vatman, care conducea tramvaiul lovit de celălalt mijloc de transport, a acţionat „conform procedurii standard” şi i-a alertat pe călători.

„Am observat clar două tipuri diferite de comportament ale vatmanilor. Primul nu a ştiut să acţioneze într-o situaţie limită, încurcând manevrele de frânare ale vagonului. Cel de-al doilea vatman, aflat într-o situaţie similară, fără curent electric, a acţionat corect sistemul de frânare şi a protejat călătorii din vagonul său”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Primăria a decis totodată înfiinţarea unei comisii tehnice, condusă de directorul tehnic adjunct al primăriei, Laurenţiu Ivan, din care mai fac parte un profesor universitar din cadrul Universităţii Tehnice, precum şi un inginer din cadrul Direcţiei Tehnice a primăriei ieşene.

Comisia urmează să verifice starea tehnică a celor două vagoane, dar şi modalitatea în care se face instruirea vatmanilor din cadrul regiei locale de transport.

„Toţi vatmanii trebuie să fie supuşi unor controale şi teste riguroase, nu doar teoretic şi nu doar în depou. Am dispus ca toţi vatmanii să fie testaţi în mod practic şi să participe la şedinţe de simulare în teren a unor situaţii deosebite”, a mai precizat primarul Gheorghe Nichita.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Nichita dă vina pe vatman: „N-a ştiut să acţioneze într-o situaţie limită. A încurcat manevrele de frânare ale vagonului””

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)