Ieşenii nu se bat doar pe promoţiile din magazine, ci şi pe bilete la operă

Opera ieşeană a decis să transmită o parte din spectacole în direct pe internet, după ce în ultimul an şi jumătate aproape toate reprezentaţiile s-au jucat cu casa închisă, biletele epuizându-se chiar şi într-o singură zi.

Potrivit conducerii Operei din Iaşi, spectacolele se joacă „mereu cu casa închisă”, astfel că s-a decis ca o parte dintre reprezentaţii să fie transmise online pe site-ul instituţiei.

Astfel, spectacolul Tosca, programat joi seară pe scena Teatrului Naţional din Iaşi va fi transmis în direct, pe site-ul operaiasi.ro

„În ultimul an şi jumătate, după ce Beatrice Rancea a venit manager la Opera din Iaşi, aproape toate spectacolele s-au jucat cu casa închisă. Reprezentaţiile au loc la Teatrul Naţional, sala având în jur de 700 de locuri. Nu avem abonamente, oamenii vin şi cumpără bilete. La Tosca, biletele s-au epuizat încă de vinerea trecută”, a declarat Bianca Gabriela Grigoriu, responsabil PR al Operei Naţionale din Iaşi.

Potrivit acesteia, la spectacolul Traviata, desfăşurat recent la Iaşi, biletele s-au epuizat într-o zi.

Criticul muzical Costin Popa spune ca, prin transmiterea pe internet a spectacolelor, Opera din Iaşi realizează o premieră istorică în media culturală românească.

„Opera din Iaşi se alătură în acest mod unor importante scene, precum Bayerische Staatsoper din München, Teatrul Carlo Felice din Genova, Opéra Royal de Wallonie din Liège, Théâtre Royal de la Monnaie din Bruxelles, Minnesota Opera din Minneapolis sau Staatsoper Viena, care transmite contra cost. Nu sînt multe. Teatro alla Scala din Milano a făcut şi el o primă scurtă transmisie cu ocazia omagierii marelui şi regretatului şef de orchestră Claudio Abbado. Scena ieşeană intră în acest select club şi va fi, în mod cert, un exemplu pentru celelalte teatre lirice din România”, a afirmat criticul muzical, Costin Popa.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)