Ce ascunde amânarea înlocuirii Cameliei Gavrilă din Consiliul Local

Decizie neasteptata în Consiliul Local. Vacantarea locului Cameliei Gavrilă din CL a fost amânată, decizia fiind o veritabilă surpriză. Cele doua hotarari (vacantare plus validarea unui nou consilier) erau deja pregatite, insa nu au mai ajuns pe ordinea de zi. Ciudat.  În urmă cu câteva zile, Gavrilă anunţa ferm că părăseşte PNL, dar şi postul de consilier şi că rămâne în zona tehnocrată, adică la Inspectoratul Şcolar.

Decizia de a amâna înlocuirea Cameliei Gavrilă din CL a fost luată de PSD, adică de Gheorghe Nichita. Explicaţiile pot fi multiple. Varianta că PSD s-ar teme de un proces cu liberalii care ar dori ca scaunul să fie ocupat tot de un liberal (si nu de pesedista Ecaterina Olaru) nu ţine. Mai plauzibil e scenariul cu Nichita care încearcă s-o convingă pe Gavrilă să nu renunţe la fotoliul de consilier.

Gheorghe Nichita vrea să-şi arate muşchii în CL, in conditiile in care are asigurata majoritatea in Consiliu. Dacă Nichita vrea menţinerea Cameliei Gavrilă în CL, atunci dă el un decret pentru asta, chiar dacă demisia dintr-un partid înseamnă şi plecarea din fotoliul de consilier.

Surse din PSD Iaşi spun că social-democratii şi-ar fi dorit ca Gavrilă să-şi dea demisia doar din PNL, dar să rămână în Consiliul Local. Ar fi fost nu doar o sicana la adresa PNL, ci si un exemplu că toţi cei care trădează PNL-ul sunt luaţi rapid în braţe de PSD, păstraţi în posturi, încurajaţi şi răsplătiţi regeste. Funcţii se găsesc berechet, partidul e mărinimos când vine vorba de destructurarea opoziţiei.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)