Sondaj INSCOP: Iohannis, singurul din zona dreptei care are şanse în bătălia cu Ponta la prezidenţiale

Un sondaj realiat de INSCOP la comanda ziarului Adevărul arată că liderul PNL Klaus Iohannis e cel mai bine poziţionat dintre toţi candidaţii dreptei.

În turul întâi, Victor Ponta ar obţine 43.6 la sută din voturi. Pe locul doi se situează Klaus Iohannis 31.2, iar pe trei, la o distanţă apreciabilă, Mihai Răzvan Ungureanu 9.6

Calin Popescu Tăriceanu obţine doar 4.5 la sută, iar restul candidaţilor sub 3 la sută. Cristian Diaconescu (PMP) ar lua doar 2.6 la sută în primul tur, mult sub scorul partidului la europarlamentare.

În turul doi, Victor Ponta câştigă în orice variantă, însă meciul cel mai strâns este cu Iohannis: 52.8-47.2. În celelalte combinaţii, Ponta câştigă fără probleme. Ponta-MRU 58.3-41.7, Ponta-Crin 60.7-39.3. Într-un ipotetic tur doi Iohannis-Crin, neamţul ia 66 la sută, iar Crin 34.

În cazul în care şi MRU se alătură constructiei PNL-PDL, Iohannis ar putea obţine în primul tur 40 la sută din voturi. Ar fi cel mai bun scor obţinut vreodată de un candidat al dreptei în primul tur al prezidenţialelor.

Politica, Sondaje

Comentarii

2 comentarii to “Sondaj INSCOP: Iohannis, singurul din zona dreptei care are şanse în bătălia cu Ponta la prezidenţiale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)