Tei în ghivece, cadoul pentru Nichita de la Macovei: Trebuia să facă referendum, nu să-i taie pe ascuns şi hoţeşte

Monica Macovei a donat Iaşului trei tei, pe care i-a adus în ghivece în Piaţa Palatului Culturii, ea precizând că a recurs la gest după ce primăria a tăiat anul trecut zeci de tei pe Ştefan cel Mare.

Macovei a organizat o conferinţă de presă în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, ea venind în faţa jurnaliştilor cu trei tei puşi în ghivece. Monica Macovei, candidat independent la preşedinţie, a spus că ar fi vrut să pună teii chiar pe pietonal, însă nu a dorit să intre în conflict cu poliţiştii locali, aflaţi în zonă, care ar fi putut-o împiedica să facă acest lucru.

Ea a aşezat teii în faţa statuii lui Ştefan cel Mare, pe asfalt, şi a spus că voluntarii săi din Iaşi vor muta plantele pe pietonal şi vor avea grijă să nu se usuce.

„Donez azi Iaşului trei tei. Unul, cu dragoste oamenilor, iar ceilalţi doi tei, primarului pesedist Gheorghe Nichita şi Consiliului local. Pe cei din urmă îi somez să-i ia şi să-i planteze în locul în care au fost raşi, din ordinul lui Nichita şi al Consiliului local, teii istorici ai Iaşului. Tăierea teilor din centrul Iaşiului, fără consultarea oamenilor, pe ascuns şi hoţeşte, nu e doar o problemă de ecologism sau urbanism”, a spus Monica Macovei.

Ea a precizat că pentru a tăia teii, primăria Iaşi ar fi trebui să organizeze un referendum, astfel încât comunitatea să-şi spună punctul de vedere.

„Oraşele au fost luate în stăpânire de câţiva politicieni locali şi de trei-patru partide mari, care nu mai sunt în competiţie în interesul oamenilor. Deciziile la nivel local se iau transpartinic, netransparent şi, de foarte multe ori, în interesul câtorva politicieni. Trebuiau să facă un referendum, nu să-i taie peste noapte”, a declarat Monica Macovei.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Tei în ghivece, cadoul pentru Nichita de la Macovei: Trebuia să facă referendum, nu să-i taie pe ascuns şi hoţeşte”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)