PSD Iaşi măsoară prada, iar PNL şi PDL îşi fac calcule privind pierderile. Câţi primari ai opoziţiei ar putea sări în barca puterii

Conducerile filialelor ieşene ale PNL şi PDL susţin că nu se aşteaptă la plecări masive ale primarilor celor două partide la PSD. Vicepreşedintele filialei judeţene a PNL Alexandru Muraru spune că nu va exista un val de plecări a primarilor liberali din judeţ, dar este convins că PSD Iaşi va încerca, prin diverse metode, racolarea edililor PNL.

„Noi avem 45 de primari, suntem filiala PNL cu cei mai mulţi primari din ţară. Nu ne aşteptăm la un val de migraţie. Avem primari care au mai fost la PSD şi care spun că liderul social-democrat Gheorghe Nichita este deinteresat de judeţ, n-a trecut o dată prin comunele lor”, a spus Alexandru Muraru.

El a precizat că există o nervozitate la PSD Iaşi, pentru că negocierile pe care le-au demarat social-democraţii cu mai mulţi primari ai opoziţiei, nu merg aşa cum şi-au dorit.

„Primarii ne relatează cum arată promisiunile deşănţate ale PSD şi ne-au spus că nu mai cred în poveşti”, a mai spus vicepreşedintele PNL Iaşi.

Surse din PNL Iaşi au declarat că din cei 45 de edili PNL din judeţul Iaşi, un număr de cinci ar putea pleca la PSD sau la partide din arcul guvernamental.

Liderul filialei judeţene a PDL Iaşi, senatorul Dumitru Dumitru, a spus că din cei zece edili PDL din judeţ, doar asupra unuia nu se poate pronunţa în privinţa rămânerii în partid.

„Am vorbit cu primarii noştri. Doar asupra unuia nu mă pot pronunţa, este vorba de edilul de la Ruginoasa. Ceilalţi au spus categori că nu pleacă nicăieri, ei ştiu că au avut meciuri mai vechi cu cei de la PSD”, a declarat Dumitru Oprea.

În judeţul Iaşi, PNL are 45 de primari, PSD – 42, PDL – 10, iar PPDD – unul.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)