Vice PNL Iaşi: Nichita s-a comportat ca un bulibaşă care a ţinut ca întreaga urbe să afle despre evenimentul din familia sa. Vrem să ştim câţi bani s-au cheltuit pentru renovarea Casei Căsătoriilor şi curăţarea spaţiilor verzi la biserică

Liberalii ieşeni susţin că primarul Nichita a implicat instituţiile publice în nunta fiicei sale şi cer municipalităţii să facă publice sumele cheltuite pentru igienizarea clădirii Stării Civile, curăţenia în jurul bisericii unde a avut cununia religioasă şi asfaltarea străzii Eternitatea.

Vicele PNL Iaşi Alexandru Muraru a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că primarul Gheorghe Nichita s-a comportat în ultimele zile ca „un bulibaşă, care a ţinut ca întreaga urbe să afle despre evenimentul din propria familia”.

„Primarul Nichita a folosit instituţiile publice pentru un eveniment de familie. A fost renovată Casa Căsătoriilor, au fost reamenajate spaţiile verzi din jurul bisericii şi a fost asfaltată strada Eternitatea, drum folosit de demnitarii care au venit cu avionul. Totul s-a făcut pentru a veni invitaţii la nuntă şi pentru a da bine. Este un comportament tipic de nomenclaturist, la fel ca atunci când se vopseau copacii pe vremea lui Ceauşescu”.

Totodată, liberalul a amintit că Poliţia a dirijat circulaţia în zona Copou, în timpul cununiei religioase a fiicei lui Nichita, în timp ce importante forţe de ordine au fost mobilizate la Starea Civilă, unde vineri a avut loc cununia civilă.

„Solicităm în mod public ca primăria Iaşi să facă publice sumele care au fost cheltuite în ultimele zile cu toate aceste acţiuni. Credem că sumele pot fi cu uşurinţă decontate din darurile de nuntă”, a declarat Muraru.

De asemenea, el a cerut Poliţiei Locale să facă o anchetă pentru a stabili împrejurările în care jurnalistul Ionuţ Benea a fost agresat de un agent de pază în timp ce se afla pe domeniul public în zona clădirii Stării Civile din Iaşi, unde avea loc cununia civilă a fiicei lui Nichita.

„Nici un oficial din primărie nu şi-a cerut scuze în legătură cu acest incident. Această complicitate ne demonstrează atmosfera de teroare în care s-a desfăşurat evenimentul. Nu poţi teroriza pe cei care sunt pe domeniul public”, a mai spus liberalul ieşean.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)