PDL: Primarul se joacă de-a fotbalul, iar oraşul plăteşte nota. Echipa pendulează între liga întâi şi a doua, asemenea primarilor traseişti

«Pasiunea primarului pentru fotbalul local este durabilă şi posesivă. Oricâţi amatori să cumpere clubul s-au ivit în decursul timpului, principala sa grijă a fost să-i îndepărteze. În consecinţă, de ani şi ani, echipa rămâne una din cele mai cheltuitoare jucării din mâna sa. Este foarte uşor să fii generos pe bani publici: primarul se joacă de-a fotbalul, iar oraşul plăteşte nota.

Nichita este foarte deschis cu viaţa sa personală, anunţându-ne ori de câte ori domnia sa divorţează sau i se mărită vreo fiică. În privinţa echipei, a cheltuielilor generate de aceasta, discreţia sa frizează omerta. Bugetul este secret, salariile jucătorilor sunt trecute sub tăcere, de parcă el ar fi cel care le plăteşte, din resursele sale salariale şi extrasalariale.

Şi asta nu e totul. Incapacitatea managerială a primarului, lipsa lui evidentă de inteligenţă se manifestă şi în privinţa echipei, care pendulează de ani buni între liga întâi şi a doua, asemenea unui primar traseist din mediul rural. Edilul-şef  arată încă o dată că are capacitatea rară de a distruge orice atinge.

Sunt multe de spus despre acest subiect. În primul rând, o să amintim lipsa unei baze performante, care să producă jucători locali valoroşi. Apoi, desemnarea fără logică a unor antrenori, pentru care Iaşul este doar o sursă rapidă de câştig, Şi apoi renunţarea peste noapte la serviciile lor, cu plata restanţelor salariale. Nu în ultimul rând, vom pomeni stadionul care, construit fiind în 1959, este apropiat de vârstă cu primarul. Acesta probabil este motivul pentru care Iaşul nu se poate mândri cu un stadion modern, cum au oraşe ca Ploieşti, Piatra Neamţ şi Cluj.

Şi anul acesta, CSMS fostă Politehnica îşi urmează imperturbabil destinul nichitian. Aşa cum din punct de vedere edilitar, Iaşul se clasează în multe privinţe pe ultimul loc în ţară, şi echipa locală de fotbal este deţinătoarea ”lanternei roşii”.

Desigur, niciun om inteligent nu poate da crezării ultima ameninţare a primarului, cum că nu se va mai implica pe viitor la echipă. E rentabil să fii Berlusconi de Bahlui. Mai poţi truca pentru pariuri rezultatul unui meci, mai vămuieşti lefurile jucătorilor şi antrenorilor… Iar când vezi că gluma se îngroaşă, bagi echipa în faliment, lăsând datoriile neplătite la stat, şi constitui o alta în locul ei»

SURSA: Comunicat de presă Dragomir Tomaşeschi, liderul filialei municipale PDL Iaşi

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)