ACL: Haosul şi disperarea au pus stăpânire pe PSD. În ultima săptămână de campanie, PSD pregăteşte la Iaşi Operaţiunea Găleata

«Din informaţiile reprezentanţilor Alianţei Creştin Liberale în judeţ, PSD pregăteşte bine-cunoscuta operaţiune ”găleata”, folosită în numeroase campanii electorale pentru a cumpăra voturile alegătorilor. Această operaţiune urmează să fie demarată în ultima săptămână de campanie pentru turul I al alegerilor prezidenţiale, în colegiile rurale din judeţul Iaşi, cu scopul de a cumpăra voturi.

Mita electorală este mai diversificată de această dată deoarece miza alegerilor prezidenţiale din acest an este uriaşă. Haosul şi disperarea care au pus stăpânire pe PSD au determinat liderii şi responsabilii de campanie să recurgă la metoda clasică PSD în campanie, bine-cunoscuta găleată, dar şi la alte forme de mită electorală şi mijloace ilegale.

Conform informaţiilor reprezentanţilor noştri din judeţ, rezultă că un stoc impresionant de găleţi urmează a fi distribuite către gospodăriile din judeţ.

Se pregăteşte, de asemenea, pentru multe comune din judeţ, folosirea instituţiei Primarului în a utiliza ajutoarele sociale, oferite în baza legii 416/2001 (Venitul minim garantat), ca formă de constrângere şi oferirea de mită mascată pentru cumpărarea de voturi. Astfel, reprezentanţi ai primăriilor sau însuşi unii primari vor condiţiona oferirea ajutorului social de prezenţa la vot şi de votul pentru candidatul PSD, Victor Ponta.

Am fost avertizaţi că, în unele comune, sub aparenta şi mincinoasa generozitate a reprezentanţilor PSD, se va încerca oferirea de pachete către enoriaşi în zona parohiilor, inclusiv prin „ajutoare” (pachete cu produse alimentare, lemne de foc etc.) oferite către parohii, cu scopul de a păcăli oamenii că PSD este apropiat şi preocupat de instituţia religioasă.

Atragem atenţia că reprezentanţii ACL au fost puşi în gardă în legătură cu aceste aspecte sesizate ca, în cazul demarării acestei operaţiuni de către PSD, aceştia să înregistreze probe audio şi video şi să alerteze, urgent, Poliţia şi Parchetul. Numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 va fi apelat imediat ce aceste cazuri vor fi identificate, oriunde, pe raza judeţului Iaşi. Totodată, ACL va face publice către mass-media locală şi naţională, imediat ce le va deţine, probele audio şi video.

ACL condamnă vehement asemenea practici şi solicită instituţiilor abilitate să-şi sporească vigilenţa în această perioadă importantă a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

De asemenea, solicităm PSD şi reprezentanţilor săi, să renunţe la aceste practici ilegale şi să nu-şi pună în pericol libertatea pentru a cumpăra voturi. În aceeaşi măsură, reamintim că vigilenţa şi experienţa reprezentanţilor noştri a făcut ca, în multe situaţii, asemenea cazuri să fie rapid identificate şi stopate. Mai mult, la ultimele alegeri parlamentare, un naiv potenţial candidat din partea PSD pentru un colegiu de deputat a rămas cu un stoc mare de tricouri, pe care, probabil, le are şi astăzi în depozit».

SURSA: Comunicat de presă ACL Iaşi

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)