Emil Boc la Iaşi: PSD va desfiinţa anul viitor cota unică, iar mediul de afaceri va fi pus pe butuci

Primarul Clujului Emil Boc a declarat azi la Iaşi că este convins că guvernul Ponta va introduce noi taxe şi impozite în 2015 şi va renunţa la cota unică, pentru a acoperi pomenile electorale ale PSD acordate în ultimele luni.

Emil Boc a participat la o dezbatere la Iaşi pe tema investiţiilor şi locurilor de muncă, iniţiată de Fundaţia Mişcarea Populară, primarul Clujului criticând politica economică a guvernului Ponta, bazată în opinia sa doar pe împrumuturi şi consum.

„Ne împrumutăm şi consumăm, aceasta este viziunea PSD. Dar ce va face în 2015 guvernul Ponta pentru a-şi acoperi angajamentele electorale din acest an? Alături de cele 36 de taxe şi impozite ale PSD din prezent vor fi introduse şi altele. Va fi desfiinţată cota unică, vă pot da asta ca pe o certitudine. Cota unică a deveni istorie, iar mediul de afaceri va fi pus pe butuci”, a declarat Emil Boc.

El a mai spus că se aşteaptă ca guvernul să oblige administraţiile locale să majoreze impozitele şi taxele locale, după ce executivul va reduce finanţările.

„Anul 2015 şi cei care vor urma vor fi extrem de dificili. În ultimii doi an am avut creştere economică, pe fondul sacrificiilor din 2010, dar ne vom înfunda din nou”, a spus Boc.

El a precizat că pomenile electorale pot aduce voturi, dar nu şi locuri de muncă, ci doar şomaj şi probleme sociale.

Totodată, Emil Boc a criticat faptul că guvernul Ponta nu a venit în Parlament cu un proiect de buget, astfel ca românii să ştie ce îi aşteaptă anul viitor.

„Suma angajamentelor luate de PSD în ultima perioadă este de trei miliarde de euro. Vom vedea de unde va fi acoperită această sumă, în condiţiile în care avem şi un deficit strâns”, a mai declarat Emil Boc.

La dezbaterea de la hotelul Unirea, la care au fost prezenţi preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Cristian Diaconescu, dar şi liderii locali ai PMP Petru Movilă şi Camelia Bogdănici, au fost prezente aproximativ 200 de persoane.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Emil Boc la Iaşi: PSD va desfiinţa anul viitor cota unică, iar mediul de afaceri va fi pus pe butuci”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)