Se pregăteşte o golănie fără precedent la Iaşi în ziua primului tur de scrutin. PSD pune mâna pe şefia secţiilor de votare din mediul rural

Confruntat cu scăderea drastică a lui Ponta în sondaje (o cadere de 3 puncte numai în ultima săptămână), PSD încearcă să recupereze terenul. Dacă în mediul urban, lucrurile stau tot mai prost pentru Ponta, în mediul rural metodele neortodoxe pot aduce un plus de voturi pentru prezidenţiabilul PSD.

După ce a furat primari ai opoziţiei, PSD îşi pune oamenii în fruntea secţiilor de votare din mediul rural. Totul ar fi orchestrat de Dan Cârlan, prefectul de Iaşi, prin mana caruia ar fi trecut listele cu presedintii sectiilor de otare din judet. Ziarul Evenimentul dă în ediţia de sâmbătă detalii uluitoare:

«Tribunalul Iaşi a tras ieri la sorţi şefii de secţii de votare din judeţ şi locţiitorii acestora. În mod ciudat, pe listă apar 50 de persoane care au acelaşi număr de telefon mobil. Este vorba de nouă şefi de secţii de votare, patru locţiitori şi restul rezerve. Persoanele în dreptul cărora este afişat acelaşi număr sunt de pe raza comunelor Aroneanu, Bârnova, Horleşti, Sireţel, Şipote, Ţibana, Ţibăneşti, Plugari, Oţeleni şi Rediu», relatează Evenimentul.

Mai mult, reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” au sunat în trei rânduri la numărul de telefon afişat în dreptul celor 50 de persoane.

«La apel a răspuns un bărbat care nu a părut în nicio clipă surprins de faptul că numărul lui apare în lista întocmită la nivelul Prefecturii. Întrebat dacă este implicat politic, cetăţeanul, care nu a vrut să se identifice, a răspuns afirmativ. Mai mult, acesta a nominalizat şi partidul – PSD. Ce vă interesează cum mă numesc? Sunt implicat politic în PSD”, a spus bărbatul. Ulterior, el a precizat că nu are nicio legătură cu lista şefilor de secţii de votare şi că nu ştie de ce a apărut numărul lui. „Nu am depus cerere să fiu în vreo secţie de votare”, a menţionat cetăţeanul», mai scrie cotidianul ieşean.

Biroul Electoral Judeţean va face verificări în acest caz.

Dacă lucrurile se confirmă, este o ingerinţă gravă a prefectului Dan Cârlan în desfasurare actului electoral. În acest caz, Cârlan ar trebui demis urgent de guvern.

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Se pregăteşte o golănie fără precedent la Iaşi în ziua primului tur de scrutin. PSD pune mâna pe şefia secţiilor de votare din mediul rural”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)