Adomniţei cere demiterea prefectului Dan Cârlan pentru implicarea acestuia în campania PSD

ACL Iaşi a semnalat Biroului Electoral Judeţean faptul că Instituţia Prefectului din Iaşi se implică în campania electorală alături de PSD.

Astfel, după ce primarii comunelor au făcut propuneri pentru persoane care să ocupe funcţia de preşedinte, respectiv locţiitor pe secţia de votare, Instituţia Prefectului Iaşi a eliminat propunerile primarilor şi le-a înlocuit cu membri ai PSD. În urma tragerii la sorţi din data de 24.10.2014, membrii PSD au fost selectaţi pentru a fi preşedinţi de secţii de vot.

ACL Iaşi a identificat un număr de 50 de persoane (preşedinţi şi locţiitori) care aveau acelaşi număr de telefon trecut pentru contact (0723.373.932).

În momentul în care reporterii cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei au sunat la acel număr, persoana respectivă a recunoscut apartenenţa la PSD.

Interesant, modificările au fost operate numai în comune cu primari ai ACL.

Liderul PNL Iaşi Cristian Adomniţei susţine că guvernul ar trebui să-l demită pe Dan Cârlan din postul de prefect pentru implicarea acestuia în campanie alături de PSD.

„În urma verificarilor efectuate in localitatile de domiciliu ale celor 50 de persoane, am aflat ca acestea sunt cunoscute in comunitatile de unde provin ca fiind membri activi ai PSD.

Sambata 25.10.2014, BEJ Iasi a solicitat Institutiei Prefectului Iasi cererile persoanelor in cauza de a fi presedinti de sectii de vot si declaratiile nominale ale acestora privind neapartenenta politica. Institutia Prefectului a refuzat sa puna la dispozitie documentatia solicitata, invocand ca si scuza faptul ca nu este de gasit functionarul care le gestioneaza.

Consideram ca prefectul judetului Iasi – d-l Dan Carlan a gestionat in mod direct procesul de introducere in baza de date a celor 50 de „presedinti” de sectii de vot, iar in momentul de fata doreste sa castige timp pentru „a se acoperi” cu documente.

Cu siguranta situatia semnalata a aparut ca urmare a falsificarii inscrisurilor necesare. Este imposibil ca 50 de cetateni, din toate colturile judetului Iasi, de la zeci de kilometri distanta unul fata de celalalt sa consemneze „intr-un gand” acelasi numar de telefon pentru a fi contactati. Cel mai probabil, cererile si declaratiile nici macar nu au fost intocmite de catre persoanele in cauza, ci a fost acest membru PSD care a completat 50 de seturi de documente. Ori acest lucru nu se putea realiza decat cu stiinta si complicitatea (poate coordonarea) prefectului Dan Carlan.

Fata de implicarea directa a prefectului Dan Carlan in aceste demersuri de fraudare a alegerilor solicitam primului-ministru Victor Ponta demiterea de urgenta a prefectului si sesizarea organelor de cercetare penala in vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt», se arată într-un comunicat semnat de coordonatorul campaniei ACL Iaşi, Cristian Adomniţei.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Adomniţei cere demiterea prefectului Dan Cârlan pentru implicarea acestuia în campania PSD”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)