Dan Tapalagă: Un partid de esenţă penală

«In ziua demisiei lui Hrebenciuc, Victor Ponta acuza opozitia ca-si apara penalii si incompatibilii in timp ce penalii lor, oameni de onoare, se dau singuri pe mana justitiei. Ce urmeaza? Ce face PSD in Parlament dupa incercarea premierului Ponta de a prezenta partidul altfel decat e, adica un mare sustinator al justitiei, un adevarat aparator al dreptatii? In locul lui Viorel Hrebenciuc partidul il urca in functia de vicepresedinte la Camera Deputatilor pe Marian Neacsu, un condamnat penal in prima instanta care a pierdut definitiv un proces cu ANI pe conflict de interese. Omul propulsat de PSD la conducerea Camerei s-a mai remarcat prin punerea legii aminstiei si gratierii pe ordinea de zi in martea neagra si prin voturi impotriva Agentiei Nationale de Integritate.

Marea mistificare a continuat cu apararea unui cercetat penal. PSD l-a scapat de arestare pe deputatul PC, Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este anchetat presedintele CJ Brasov,  iesind din sala astfel incat nu a existat cvorum. Apogeul a fost atins cand opozitia a cerut ca proiectul de lege privind amnistia si gratierea sa fie inclus pe ordinea de zi cu scopul explicit de a fi respins iar PSD a refuzat.

Toate aceste fapte stridente petrecute intr-o singura zi probeaza, daca mai era nevoia, extractia penala a partidului condus de Victor Ponta. Acest partid reprezinta azi un pericol la adresa democratiei, o masa critica de interese ilegitime si trebuie oprit prin orice mijloace sa puna mana pe toata puterea. Victor Ponta a ajuns candidatul unor cohorte de penali, marea speranta a borfasilor mari si mici. In ritmul asta, PSD va avea curand majoritate si in puscarii, nu doar in Parlament, cata vreme trei sferturi dintre alesii cu probleme in justitie provin din acest partid.

Citeşte comentariul lui Dan Tapalagă pe hotnews.ro

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)