Deputatul Viorel Blăjuţ: Cine i-a pus pe guvernanţi să promită ieşenilor autostradă şi spital regional de urgenţă dacă nu sunt în stare să le transpună în practică?

Independentul Viorel Blăjuţ cere într-o declaraţie politică introducerea votului electronic şi a votului prin corespondenţă la viitoarele alegeri din 2016. El spune că situaţia dramatică pe care au trăit-o la urnele de vot românii din străinătate a arătat că nu trebuie amânată decizia de a introduce votul electronic.

„Dacă Estonia poate folosi fără riscuri votul electronic, atunci poate şi România. Votul prin corespondenţă poate reprezenta un pas înainte, dar el trebuie înţeles doar ca o variantă de vot, alături atât de varianta clasică, prezenţa la urnele de vot, cât şi de modalitatea votului electronic. Românii pot vota, la alegerile din 2016, apelând la toate cele trei variante de vot”, spune Viorel Blăjuţ.

El adaugă că votul electronic poate avea şi o dimensiune contestatară şi că îi poate sancţiona rapid pe oamenii politici care nu-şi respectă promisiunile.

„Dar cine îi pune pe aleşi să-şi ia atâtea angajamente, dacă nu sunt capabili să le îndeplinească? Cu alte cuvinte, cine i-a pus pe guvernanţii de azi să promită ieşenilor autostradă, spital regional de urgenţă, şosea de centură etc. dacă nu sunt în stare să le transpună în practică?”, afirmă deputatul ieşean.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)