PSD a luat în Iaşi 35 la sută la europene şi 32 la sută în primul tur la prezidenţiale, cu tot cu voturile PC şi UNPR. În realitate, PSD e sub 30 la sută

Mulţi spun că PSD a luat scoruri slabe în Iaşi şi la europene (35 la suta) şi la prezidenţiale (32 la suta in turul intai). Greşit. PSD n-a avut un rezultat slab, ci de-a dreptul îngrijorător pentru social-democrati.

Cele două scoruri conţin şi voturile PC şi UNPR, partide care împreună adună câteva puncte. În ultima vreme nu s-au făcut sondaje de opinie care să măsoare şi cele două formaţiuni, însă cel mai probabil, PC şi UNPR au măcar 2-3 la sută fiecare. Ceea ce înseamnă 4-6 puncte în minus pentru PSD.

Nu e clar ce vor face conservatorii şi uneperiştii în următoarea perioadă. Însă nu este exclus ca la alegerile locale din 2016, PC şi UNPR să meargă singure. Caz în care scorul PSD pe municipiu va coborî sub pragul de 30 la sută.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “PSD a luat în Iaşi 35 la sută la europene şi 32 la sută în primul tur la prezidenţiale, cu tot cu voturile PC şi UNPR. În realitate, PSD e sub 30 la sută”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)