Trei lucruri pe care Ponta ar fi trebuit să le facă imediat după pierderea alegerilor

Cei de la PSD se învârt în jurul cozii, dând sancţiuni cui nu trebuie. De ce a pierdut Ponta alegerile? În nici un caz din cauza lui Geoană, Vanghelie sau Iliescu. A decis Iliescu să nu fie înfiinţate secţii în diasporă? Nici vorbă. Că unii cu bani de prin partid îl acuză acum de comunism e altă poveste.

În schimb, fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean e bine mersi la locul lui. Nimeni nu i-a cerut să facă un pas în spate după ruşinea de la primul tur. N-a fost pedepsit, pentru că Titus n-a acţionat de capul lui. Cu siguranţă au existat calcule înaintea alegerilor, de care nu erau străini Ponta sau Dragnea. Dacă scăpăm 4-500.000 de oameni la vot în străinătate, suntem pierduţi. Ăsta era calculul făcut la vârful PSD. Până la urmă la vot au venit aproape 400.000 de oameni, dar efectul în ţară a fost catastrofal pentru PSD.

Cine sunt vinovaţi aşadar de pierderea alegerilor? Ponta e omul numărul unu, apoi Dragnea şi marii sfătuitori din umbră, în frunte cu Bogdan Teodorescu şi celebrul Sultănescu.

PSD n-a încasat-o doar pe mâna diasporei. Comunismul de care vorbeşte Sebi Ghiţă nu e la Iliescu, ci mai degraba la liderii PSD. Cu manipulare, minciuna, demagogie şi instituţii înşirate la picioare nu câştigi alegerile.

PSD a găsit trei acari păuni, însă vinovaţii principali sunt cei din fruntea partidului. Ponta trebuia să facă trei lucruri: să pună diagnosticul real pentru pierderea alegerilor, să spună «Gata, ajunge, acest partid merge pe drum înfundat», apoi să-şi prezinte demisia de la şefia PSD. Ascunderea gunoiului sub preş arată că PSD n-a învăţat nimic. Dacă PSD nu se schimbă, vom auzi «Jos comunismul» pe străzi şi în 2019. Vinovat principal va fi desigur acelaşi Mircea Geoană.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)