După ce Ponta a pierdut prezidenţialele, iar PSD a incasat-o ruşinos la Iaşi, Nichita trece de partea poporului. Frica a cuprins filiala ieşeană a PSD

La începutul lunii octombrie primarul Iaşului lăuda drumul expres desenat de Ministerul Transporturilor, deşi era clar pentru toată lumea că una e autostrada, dar altceva e drumul expres.

Înfrângerea lui Ponta pe 16 noiembrie l-a trezit brusc pe Nichita la realitate. «Ponta a pierdut, nu va mai fi în curând nici premier, nici şef la PSD, eu ce mă fac?», cam ăsta e raţionamentul omului care din mare lider regional a ajuns să fie bătut zdravan în fief-ul său de către „străinul” Iohannis.

Scorul pe Iaşi scos de PSD l-a speriat atât de tare pe Nichita încât acum e în stare să replanteze şi teii cu mânuţa lui, numai să nu fie huiduit de ieşeni sau mai grav, să fie scos de tot din politica mare. Pe de altă parte, nu este exclus ca inclusiv în PSD Iaşi să fi apărut o presiune de jos în sus pentru schimbare, pentru că dincolo de calculele şefilor, fiecare caută să-şi salveze pielea. De altfel, pesedistul Sorin Iacoban a recunoscut că a discutat cu ceilalţi parlamentari PSD, după ce şefii din Parlament (şi ei pesedişti) nu l-au lăsat să vorbească pro-autostradă in Camera Deputatilor.

PSD Iaşi pare să se fi trezit, dar filiala e mai degrabă speriată de ceea ce ar putea să urmeze la viitoarele alegeri (locale şi parlamentare).

Dacă Ponta ar fi câştigat preşedinţia ţării, Nichita n-ar mai fi cerut in veci autostradă. N-ar fi scos un sunet. Era stăpân măcar 5 ani peste Iaşi, nimeni nu mişca în faţa sa. Cum să-l supere Nichita pe Ponta? Dă-o naibii de autostradă! Simţind însă că vântul schimbării suflă tot mai tare în partid şi că la Iaşi e în pierdere evidentă de viteză, Nichita vrea să treacă de partea poporului. După ce i-a făcut pe ieşenii care au protestat cu teii în tot felul (isterici, bolnavi mintali, cretini), după ce a acuzat societate civilă că e vândută, primarul PSD pozează în omul proiectelor. Vrea nu doar autostradă, ci şi spital regional, complex sportiv regional cu stadion de 40.000 de locuri etc.

Dar unde a fost doi ani PSD-ul lui Nichita şi cum s-au comportat liderii ieşeni ai formaţiunii? Un om îşi arată adevărata faţă atunci când are toată puterea. Am văzut ce a făcut Nichita când era mare şi tare în târg. A racolat 25 de primari, a jignit societatea civilă, a cumpărat aproape toată presa. Nu-i mai ajungea Iaşul (pe care orium l-a neglijat!), se visa voievod.

Nimic nu ne face să credem că Nichita s-a schimbat peste noapte. Timpul său a trecut, iar ultimele alegeri arată că Iaşul vrea altceva.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “După ce Ponta a pierdut prezidenţialele, iar PSD a incasat-o ruşinos la Iaşi, Nichita trece de partea poporului. Frica a cuprins filiala ieşeană a PSD”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)