Mihaela Popa: Asistăm la un fenomen de căpuşare a inspectoratelor şcolare, de la modul în care se obţin funcţiile până la direcţionarea fondurilor

Senatorul PNL Mihaela Popa atrage atenţia asupra gradului ridicat de politizare din învăţământul preuniversitar, care a crescut de la an la an.

Inspectoratele Şcolare judeţene au ajuns să fie considerate adevărate fiefuri politice ale diferitelor partide, micşorând dramatic şansele specialiştilor de a aduce plus-valoare în domeniul educaţional.

„Asistăm la un fenomen de adevărată căpuşare a inspectoratelor şcolare judeţene din toată România, de la modul în care se obţin funcţiile, până la direcţionarea fondurilor publice şi europene. Trebuie să avem curajul să recunoaştem nocivitatea fenomenului politizării excesive din structurile inspectoratelor şcolare şi să tăiem nodul  gordian”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa.
„Avem nevoie de o reală depolitizare şi de eliminarea căpuşelor politice din sistem, pentru a putea face cu adevărat performanţă. Învăţământul românesc are şansa unui nou început: stop politizării din inspectoratele scolare!”, a mai spus senatorul liberal.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Mihaela Popa: Asistăm la un fenomen de căpuşare a inspectoratelor şcolare, de la modul în care se obţin funcţiile până la direcţionarea fondurilor”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)