Movilă: Iaşul nu este prins cu investiţii majore în noul buget

Deputatul PMP Petru Movilă susţine că nici în anul 2015 Iaşul nu va beneficia de fonduri semnificative de la bugetul de stat pentru investiţiile majore necesare pentru dezvoltarea judeţului.

„Din întreaga listă a investiţiilor programate de Guvern pentru anul viitor, conform proiectului de lege privind aprobarea bugetului de stat pentru anul 2015, la Iaşi vor ajunge bani doar pentru Institutul Regional de Oncologie. În rest, nu este nicio alocare bugetară pentru proiectele semnificative pentru judeţul Iaşi”, afirmă Movilă, într-un comunicat de presă.

El adaugă că guvernul Ponta „îşi păstrează tradiţia de a feri zona Iaşului de investiţii”.

„Indiferent de planurile Guvernului pentru perioada următoare, Iaşul nu există. Fie că este masterplan, că este proiect de buget, program naţional de investiţii, judeţul Iaşi lipseşte. Indiferent cum se cheamă documentul şi care este scopul acestuia, ieşenii nu beneficiază de atentia PSD-ului”, a mai spus Movilă.

El consideră că primăria şi CJ-ul ar trebui să facă o listă de amendamente, iar toţi parlamentarii de Iaşi să facă lobby pentru includerea proiectelor în bugetul pe anul viitor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)