Cum plănuieşte Ponta plecarea din fruntea guvernului şi de ce ar putea rămâne Nichita fără funcţia de şef la PSD Iaşi

Liviu Dragnea şi Victor Ponta spun că PSD trebuie reformat şi că trebuie separată puterea politică de cea administrativă. Cu alte cuvinte, dacă ocupi o funcţie de premier sau şef de CJ nu mai poţi avea funcţii de conducere în PSD. Gurile rele spun că principiul s-ar putea aplica şi primarilor din oraşele reşedinţă de judeţ.

Decizia, dacă se va lua, pare a pregăti terenul pentru retragerea lui Victor Ponta. De la partid sau din fruntea guvernului? Întrebat dacă propunerea cu despărţitea apelor i se aplică şi lui, Ponta a răspuns afirmativ.

„Se aplică la toată lumea, fără excepţii. Bineînţeles, nu sunt eu excepţia. Noua reformă nu poate fi făcută decât printr-un efort colectiv. E vorba de viitor, nu poate fi aplicat ceva retroactiv. Mi se aplică şi mie”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat ce înseamnă această reformă, Victor Ponta a precizat: ”O să vedeţi în luna martie”.

Dacă pleacă din fruntea PSD, Ponta va avea mari dificultăţi să mai rămână premier. Dacă pleacă însă de la Palatul Victoria, Ponta are o şansă să-şi păstreze fotoliul de şef la PSD, pozând în reformatorul partidului.

Nu este exclus ca Ponta să renunţe în martie la postul de prim-ministru, încercând însă să-şi conserve puterea în PSD.

Dacă separarea apelor ajunge şi în teritoriu, atunci şi baronii locali vor trebui să opteze. E posibil ca primarul Gheorghe Nichita să fie pus la rându-i să aleagă: primar sau şef la PSD Iaşi.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)