Cum va arăta Bahluiul? Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local cu o zi înainte de 1 aprilie

Ambarcaţiuni uşoare vor putea naviga pe Bahlui, iar pe ambele maluri vor fi alei pietonale şi platforme belvedere. De asemenea, vor fi construite trei noi poduri şi o microhidrocentrală. Asta ne promite primăria, proiectul fiind aprobat în şedinţa Consiliului Local de marţi. Investiţia se ridică la 70 milioane de lei.

Amenajarea turistică va fi realizată pe sectorul Podul de Piatră – Tudor Vladimirescu, pe această zonă fiind ridicat cursul apei pentru a deveni navigabilă pentru ambarcaţiuni uşoare cu vâsle. În acest sens, aproape de podul Tudor Vladimirescu va fi construit un stăvilar, acumularea de apă fiind folosită şi pentru alimentarea unei microhidrocentrale care va produce energia electrică pentru tot ansamblul turistic. Pe lângă utilitatea sa tehnică, microhidrocentala va avea şi un efect estetic prin imaginea generatorului care este de forma unei roţi hidraulice.

Pentru ambarcaţiuni sunt propuse patru debarcadere, câte două pentru fiecare mal pe sectorul amenajării. Pe malul stâng, acestea vor fi poziţionate în Tudor Vladimirescu  şi în Podu Roş în dreptul Facultăţii de Construcţii, iar pe malul drept, în amonte de Podu Roş şi în zona Podul de Piatră. Proiectul prevede crearea unui circuit de alergare şi plimbare prin construcţia a două poduri semicirculare poziţionate, unul, în dreptul Facultăţii de Chimie şi celălalt în apropierea podului rutier din Podu Roş. Un alt pod pietonal va fi realizat în dreptul Bisericii Lipoveneşti pentru a crea o mai bună legătură între cele două maluri ale Bahluiului.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)