O veste proastă pentru Nichita. Înalta Curte confirmă prejudiciul din raportul ANAF pe creditul DEXIA. Ce vor face mai departe procurorii?

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, confirmarea raportului ANAF din 2010 asupra modului în care au fost cheltuiţi banii din creditul DEXIA de către primăria Iaşi.

Prejudiciul în acest caz depăşeşte suma de 40 milioane de lei. Creditul DEXIA luat de primăria Iaşi în anul 2007 s-a ridicat la 200 milioane de lei, bani care s-au topit rapid pe asfaltări, deşi la suma asta, străzile oraşului trebuiau să arate ca-n palmă.

Interesant, în urmă cu două luni, DNA Bucureşti a închis dosarul in cazul DEXIA, procurorii constatand că nu există vreun prejudiciu.

Recursul se judecă la Tribunalul Iaşi, iar judecătorii vor trebui să ţină cont acum şi de sentinţa Înaltei Curţi.

Oricum, ceva e putred în afacerea asta, câtă vreme magistraţii de la Înalta Curte au confirmat raportul ANAF, document care scotea în evidenţă lucrările făcute în bătaie de joc din creditul DEXIA. Iar dacă aţi uitat, creditul îl vom plăti noi ieşenii timp de 20 de ani.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)