Va risca PSD Iaşi să-l arunce în luptă pe eroul-perdant Cârlan la CJ? Ce mutare pregătesc social-democraţii la locale

Cândva erou de dreapta, Dan Cârlan a abandonat în urmă cu ceva ani toate principiile, trecând în tabăra stângii. După ce a suferit eşec după eşec în alegeri, Cârlan pregăteşte acum asaltul la şefia CJ, ajutat evident de tovarăşul său de nădejde Gheorghe Nichita.

Surse din PSD Iaşi spun că scenariul e simplu: Cârlan îşi va da demisia din postul de prefect, iar la localele viitoare va figura pe listele PSD pentru consilieri judeţeni. Aceleaşi surse spun că Dan Cârlan nu va fi proptit pe prima poziţie pe lista PSD, întrucât nu are imagine grozavă în Iaşi, dar va figura pe loc eligibil. În plus, apariţia lui Cârlan pe primul loc la consilieri n-ar da deloc bine la electoratul PSD, care nu uită bătăliile din anii când Dan Cârlan era socotit duşmanul politic al social-democraţilor.

Nu e clar dacă anunţul cu Dan Cârlan la şefia CJ va fi făcut oficial înainte de alegeri, însă imediat după scrutin, Nichita speră ca prin jocurile de culise să-l impună pe Cârlan la şefia CJ.

Alegerile indirecte la CJ îi vin mănuşă actualului prefect. Dan Cârlan a pierdut toate bătăliile uninominale purtate de-a lungul vremii. A candidat mai întâi la primărie, fiind învins de Simirad, apoi de Nichita, iar în 2008 a suferit un eşec usturător la şefia CJ, când a fost bătut clar de Simirad. Cel mai răsunător eşec politic a venit în toamna lui 2008, când Dan Cârlan, pe atunci lider al PDL Iaşi, şi-a ales colegiul cel mai favorabil de deputaţi din municipiu (Copoul), însă a fost învins de medicul Tudor Ciuhodaru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)