Deputatul Costel Alexe preia şefia PNL Iaşi, după ce Adomniţei a renunţat la conducerea filialei (UPDATE)

Conducerea vechiului PNL a decis miercuri seară ca atribuţiile de preşedinte la filiala din Iaşi să fie preluate de către deputatul Costel Alexe. Decizia survine după plasarea lui Cristian Adomniţei în arest la domiciliu.

Surse din PNL spun ca Alexe fusese propus chiar de Adomniţei pentru a prelua hăţurile organizaţiei, după ce acesta din urmă s-a autosuspendat din toate funcţiile politice deţinute în partid.

Automat, Costel Alexe devine şi co-preşedinte PNL Iaşi, în urma fuziunii PNL-PDL, celălalt co-preşedinte fiind senatorul Dumitru Oprea.

Adomniţei este cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, şi a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, care a dispus aceeaşi măsură şi pentru angajatele CJ Iaşi, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, precum şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL.

UPDATE. Comunicat PNL Iasi:

«Biroul Politic Național a validat, cu unanimitate de voturi, opțiunea conducerii colegiale a PNL Iași. Astfel, deputatul Costel ALEXE este împuternicit de forul de conducere al PNL să asigure interimatul filialei prin preluarea atribuțiilor de președinte pe perioada operării măsurii de suspendare a președintelui din toate funcțiile politice, conform procedurilor statutare».

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)