Gabriel Oprea recunoaşte că în UNPR sunt două curente şi că unii vor liste separate de PSD la alegerile din 2016

Liderul UNPR Gabriel Oprea a recunoscut la Iaşi că în partid există două curente privind strategia partidului pentru alegerile din 2016, unii optând pentru participarea UNPR pe liste proprii.

Oprea a declarat la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii UNPR din zona de nord-est a ţării că în partid există două curente privind strategia pe care UNPR ar trebui s-o adopte anul viitor.

„Avem ambiţii mari. În UNPR sunt două curente. Un curent se manifestă pentru continuarea alianţei de centru-stânga cu PSD până în 2016, care prevede liste comune. Există deja propunerea PSD în acest sens şi o analizăm. Avem un alt curent în partid care spune să candidăm prin forţe proprii, să ne manifestăm ca atare, iar indiferent de varianta politică pe care o să o alegem să stăm pe picioarele noastre şi să aducem un plus, indiferent de formula politică”, a afirmat liderul UNPR Gabriel Oprea.

El nu a precizat care dintre cele două formule o sprijină şi nici când UNPR va lua o decizie în privinţa strategiei partidului pentru alegerile din 2016.

Surse din UNPR susţin că mai mulţi reprezentanţi ai partidului din regiunea nord-est au cerut la întâlnirea de azi cu Gabriel Oprea ca UNPR să participe pe liste separate la alegerile de anul viitor.

Gabriel Oprea a calificat reuniunea regională de la Iaşi drept una foarte bună, el precizând că strategia UNPR nu s-a schimbat, partidul urmărind în continuare interesul naţional.

„Vorbim mai puţin de stânga şi de dreapta, vorbim de România, sprijinim cu onestitate guvernul din care facem parte, îl sprijinim şi pe preşedintele României. Suntem un partid militarizat în sensul bun al cuvântului. Ne-am propus un milion de membri de partid, un obiectiv foarte ambiţios. PSD are 500.000 de membri, Noi avem 358.000. Dacă fiecare dintre noi mai aducem câte doi colegi, anul viitor putem avea un milion de membri”, a afirmat Gabriel Oprea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)