Sondaj INSCOP pentru Adevărul: PNL 44.5, PSD 37.1 la sută. ALDE are doar 3 procente, în timp ce PMP 2.4

PNL pare să-şi consolideze prima poziţie, pe care s-a aşezat după victoria la preşedinţie a lui Klaus Iohannis. Diferenţa între PNL şi PSD creşte, ajungând la 7.4 la sută, faţă de 5.6 la sută în aprilie. În condiţiile în care UNPR va merge singur la alegeri, scorul PSD nu ar trece probabil de 35 la sută.

Dintre partidele mici, doar UDMR mai trece pragul electoral, arată barometrul INSCOP Research, realizat pentru Adevărul.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PNL ar obţine 44,5%, în timp ce Alianţa PSD-UNPR ar înregistra 37,1% din sufragii (faţă de 39,1% la măsurătoarea din luna aprilie când era testată intenţia de vot pentru Alianţa PSD – UNPR şi PC, partid aliat între timp cu PLR în cadrul ALDE).

Singura formaţiune care ar mai trece pragul electoral este UDMR, cu 5,1% dintre opţiuni.

Pe locurile următoare în opţiunile de vot ale românilor se clasează ALDE, care ar obţine 3% din voturi (faţă de 2,2% în aprilie când măsuram intenţia de vot pentru PLR, aliat între timp cu PC şi formând ALDE), PMP cu 2,4%, M10 (partidul condus de Monica Macovei) măsurat pentru prima dată în cadrul Barometrului INSCOP – Adevărul, cu 2,3%, PRM cu 2,1% (faţă de 2% în aprilie) şi PNŢCD cu 1,2% (faţă de 1% în aprilie). 2,3% dintre respondenţi şi-au exprimat opţiunea pentru alte partide (faţă de 2% în aprilie).

Sondajul a fost realizat între 9 şi 14 iulie 2015, pe un eşantion de 1.075 persoane, cu o eroare de +/- 3%.

Politica, Sondaje

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)