Au apărut temeri că PSD îşi va trimite oamenii pentru a spune NU replantării teilor

Printre reprezentanţii societăţii civile, dar şi în mediul politic, circulă informaţia că PSD Iaşi nu s-ar da bătut pe subiectul cu teii şi că ar putea influenţa rezultatul sondajului pe care Primăria îl declanşează pe 25 august.

„Nu suntem siguri că lucrurile vor fi corecte. PSD ar putea trimite oamenii săi să voteze, mai ales că acele chestionare se vor completa la centrele de cartier ale Primăriei”, a spus un membru al unei organizaţii civice.

Inclusiv în rândul partidelor de opoziţie circulă ipoteza că PSD Iaşi ar dori să arate că ieşenii nu vor replantarea teilor şi că soluţia Primăriei, cu salcâmii japonezi, a fost una corectă.

„E aşa de greu să trimită membrii de partid să voteze? Chiar dacă un membru PSD ar vrea să vadă înapoi tei pe Ştefan cel Mare, directia de la partid ar putea fi pentru păstrarea salcâmilor japonezi”, susţin cei din opoziţie.

Dacă va încerca să influenţeze, prin metode neortodoxe, votul care se va derula în perioada 25 august-25 septembrie, PSD va avea mai mult de pierdut decât de câştigat.

Va fi interesant de urmărit cum vor gestiona social-democraţii acest exerciţiu democratic, pentru că un scandal în plus pe o temă şi aşa sensibilă nu ar pica bine PSD-ului, mai ales că primăvara viitoare vor fi alegeri locale.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)