Dumitru Oprea: Recidiviştii defrişărilor fac referendum pentru victime. Trebuia să repare greşelile urgent, din buzunarele proprii

«E încă o dovadă a lipsei de respect faţă de comunitate faptul că administraţia Nichita se tocmeşte, printr-o consultare publică, pentru replantarea teilor. Era bine dacă acest referendum îl făcea înainte de a-i tăia. Aşa cum ar fi trebuit şi pentru defrişările de la Ciric sau de prin cartierele Iaşului, unde au tăiat orbeşte copacii de pe marginea drumului. Aşa, faptele fiind deja consumate, edilii de la Roznovanu, recidivişti în acte de terorism ecologic, ar fi trebuit să-şi repare greşelile urgent şi din buzunarele proprii, nu să facă referendum post-factum.

Chiar de le place sau nu celor din Primărie, teii vor fi replantaţi în centrul Iaşului. Însă, rămâne o problemă, pentru că, pe lângă decimarea copacilor, ne confruntăm mai departe cu abuzurile acestor personaje. Oraşul e chinuit, în mod repetat, de toanele şi interesele lor, care îi fac mereu să spună: “Aici facem pustiu pentru că aşa vrem noi!”

Aşadar, defrişarea respectului faţă de comunitate şi insistenţa în ura faţă de spaţiul verde sunt şi mai periculoase în toată această poveste. Pentru că, oameni şi tei, suntem deopotrivă victimele unor persoane incorigibile. Pe lângă replantarea teilor, Iaşul are nevoie de o ecologizare a vieţii publice, de întoarcerea la adevărata natură a democraţiei, inclusiv prin permanenta consultare a ieşenilor de către edili. A unor edili care să îşi asume responsabilitatea pentru binele public şi nu să capete aere de satrapi atotputernici. Abia pentru asta ar trebui un referendum».

SURSA: Dumitru Oprea, co-preşedinte PNL Iaşi, facebook

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)