Ce efecte are decizia procurorilor DNA asupra PSD Iaşi: Nichita, plesnit zdravăn taman înainte de alegerile din filială

PSD Iaşi continuă să rişte ţinându-l în braţe pe Gheorghe Nichita. Revenit pe tronul PSD Iaşi, Nichita a primit o veste neaşteptată de la procurorii DNA. Controlul judiciar i-a fost prelungit cu încă 60 de zile, fiind păstrată şi interdicţia exercitării funcţiei de primar.

Ba mai mult, dosarul DNA se complică pentru Nichita, câtă vreme este acuzat că a folosit poliţiştii locali drept gardă personală. De asemenea operaţiunile de filaj cu ajutorul Poliţiei Locale n-au început în ianuarie 2015, ci la finele anului 2013. Cu alte cuvinte, Nichita a terfelit Poliţia Locală timp de un an şi jumătate, în timp ce în oraş se petreceau tot felul de grozăvii (exemplu: furtul statuilor din Parcul Copou).

În loc să-l tragă pe linie moartă, o parte din oamenii PSD Iaşi se tin scai de Nichita, de parcă ar fi singurul salvator al filialei.

Prelungirea perioadei în care nu poate reveni în Primărie complică lucrurile pentru Gheorghe Nichita. Atât el cât şi şi apropiaţii săi dădeau ca sigură revenirea în Primărie săptămâna viitoare. După Marea Întoarcere urma campania de epurare a duşmanilor din PSD Iaşi, caz în care alegerile interne ar fi devenit o simplă formalitate.

Cum Nichita rămâne în afara Primăriei încă 2 luni, alegerile pentru şefia PSD se vor desfasura cu Nichita plin de probleme cu Justiţia.

Va fi interesant de urmărit dacă PSD Iaşi se va desprinde încet-încet de omul care trage în jos filiala sau dacă se va opta pentru o soluţie radicală, adica înseamnă ruperea totală de Nichita.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)