Fapt nemaiîntâlnit în politică: Un lider naţional ţine întâlnire regională la Iaşi, într-o secretomanie totală. Se întâmplă la UNPR

Uneperiştii programaseră în urmă cu vreo două săptămâni pentru sâmbăta asta întâlnire la Iaşi cu filialele din nord-estul ţării. Motivul nu e greu de intuit: conducerea UNPR vrea să ia pulsul organizaţiilor, mai ales că sunt turbulenţe serioase în zona politică si trebuie luata o decizie privind viitorul partidului.

La mijlocul acestei săptămâni, uneperiştii ieşeni spuneau că Gabriel Oprea nu mai ajunge la Iaşi, din cauza programului încărcat de la Bucureşti.

Nu era clar nici măcar dacă întrunirea se mai ţine, cine o prezidează şi care a scopul discuţiilor. În această dimineaţă surpriză de proporţii: Gabriel Oprea este prezent la motelul Bucium unde are loc reuniunea UNPR. După şedinţă nu e programată vreo conferinţă de presă, UNPR trecând sub tăcere acest eveniment. Abordarea e cu atât mai ciudată cu cât o întâlnire similară a avut loc şi în urmă cu câteva luni, însă atunci n-a mai existat atâta secretomanie.

De data asta n-a fost vorba de vreo omisiune, ci Gabriel Oprea n-a dorit probabil să dea ochii cu presa. Sâmbătă dimineaţă, exact la ora la care începea reuniunea de la Bucium, UNPR Iaşi anunţă că liderul uneperist ieşean Gheorghe Emacu ţine duminică o conferinţă de presă. Nici un cuvânt însă despre şedinţa regională a UNPR, la care e prezent însuşi liderul partidului Gabriel Oprea.

E posibil ca liderii UNPR de la centru să fie într-o ceaţă totală, mai ales că lucrurile se pot schimba de la o oră la alta. UNPR trebuie să decidă dacă îl susţine pe Victor Ponta la Palatul Victoria, dar mai ales ce se întâmplă cu guvernarea.

Fără răspunsuri clare la aceste întrebări, Gabriel Oprea a preferat să fugă de presă, pentru a nu fi pus în încurcătură. La ora 13.00, la motelul Bucium câţiva jurnalişti aşteptau totuşi finalul şedinţei, pentru a smulge o declaraţie de la Gabriel Oprea. Cel mai probabil va fi o declaraţie seacă din partea liderului uneperist.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)