Marius Bodea despre noile curse externe: La Iasi este o revoluţie în aviaţia civilă. Pe nici un aeroport din România nu a mai fost o asemenea expansiune

Traficul de pasageri pe aeroportul din Iaşi va ajunge la finalul anului la aproximativ 350.000 de pasageri, urmând ca anul viitor să atingă jumătate de milion.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului, Marius Bodea, a reamintit că pe 25 octombrie, Tarom va introduce cursa Iaşi-München, în timp ce începând cu aceeaşi dată, Blue Air va opera zboruri către Paris, Londra şi Roma. El a mai spus că din aprilie 2016, Blue Air va introduce zboruri de la Iaşi către Barcelona, Bruxelles şi Koln, acestea fiind considerate destinaţii „premium” de către conducerea aeroportului.

„Barcelona este o destinaţie pentru turism, Bruxelles este capitala administraţiei europene, iar Koln-ul are conexiuni bune de transport cu alte oraşe din Germania”, a spus Marius Bodea.

El a precizat că există o dinamică rapidă în privinţa unor noi zboruri introduse pe aeroportul din Iaşi şi că traficul va creşte spectaculos în următoarea perioadă.

„Ceea ce se petrece la Iaşi reprezintă o revoluţie în aviaţia civilă din România. Nu s-a mai întâmplat o asemenea expansiune pe un aeroport din România. Aeroportul ieşean are un puternic traseu ascendent şi arătăm că şi statul poate face afaceri profitabile. Ajungem în primăvara anului 2016 la 14 destinaţii eterne, după ce în urmă cu doi ani şi jumătate aveam doar una, Viena”, a mai spus preşedintele CA al aeroportului Iaşi, Marius Bodea.

El a afirmat că există trei companii care operează de la Iaşi către Londra, respectiv Tarom, Wizz Air şi Blue Air şi că „toate vând foarte bine”.

„Pentru acest an ne propusesem 300.000 de pasageri, dar vom aunge la 350.000. În 2016, ne ducem spre jumătate de milion de pasageri. Avem cerere pe multe zone şi ne batem să avem legături directe cu Istanbul şi Amsterdam, două aeroporturi bine poziţionate la nivel mondial”, a precizat Marius Bodea.

El a adăugat că aeroportul ieşean îşi propune să aducă trafic şi din Republica Moldoa, în special din sudul ţării vecine.

„Sunt mulţi moldoveni cu dublă cetăţenie şi ne vom concentra şi pe această piaţă”, a mai spus Bodea.

Administratie, Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)