Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: IPS Teofan nu beneficiază de coloană oficială şi nici de măsuri speciale de protecţie

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei IPS Teofan nu beneficiază de coloană oficială şi nici de alte măsuri speciale de protecţie din partea autorităţilor, susţine purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Potrivit acestuia, nu există vreun protocol incheiat între reprezentanţii Mitropoliei ieşene şi Poliţia Rutieră, pentru asigurarea coloanei oficiale pentru IPS Teofan şi nici nu ar fi înaintată vreo cerere a Mitropoliei către Poliţie în acest sens.

„Nu există aşa ceva. Nu avem protocol cu Poliţia pentru asigurarea coloanei coloanei şi nici nu s-a făcut vreo cerere”, a afirmat preotul Constantin Sturzu.

Pe de altă parte, surse din cadrul Mitropoliei ieşene, susţin că IPS Teofan nu acceptă măsuri de protecţie suplimentare la evenimentele religioase la care este prezent.

„Există riscuri pe care şi le asumă. Oamenii se înghesuie, vor să ajungă aproape de el, iar de fiecare dată mitropolitul ne spune «Lăsaţi-i»”, a precizat un reprezentant al Mitropoliei.

Surse din Poliţia Rutieră Iaşi au confirmat faptul că nu există vreun document încheiat cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru asigurarea coloanei oficiale.

„Coloană înseamnă antemergător şi închizător, iar deplasarea să se facă în regim prioritar. Nici măcar de Sfânta Parascheva nu există situaţii de acest gen. Poliţia este obligată să fie prezentă la astfel de manifestări, dar numai pentru a fluidiza traficul, în condiţiile în care oraşul este plin de maşini”, a spus un reprezentant al Poliţiei Rutiere Iaşi.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)