Liberalul Marius Dangă: Replantarea teilor nu poate fi plătită din bugetul local, întrucât investiţia nu a fost aprobată în CL

«Am luptat sa vad tei din nou pe Bulevard si pentru a da ocazia celor care au sustinut frenetic decizia din 2013 a executivului sa recunoasca, prin vot, ca atunci s-a gresit. Din pacate aceasta asumare nu a avut loc. A fost doar o fuga disperata de a “inchide” un subiect fara daune electorale suplimentare.

Iesenii trebuie sa stie ca NU exista o hotarare de CL de replantare a teilor pe Bd. Stefan cel Mare. Mihai Chirica a refuzat pana in al 12-lea ceas sa supuna aprobarii CL rezultatul consultarii publicului si sa isi ia legitimitatea de la consilieri pentru a face investitia. Din pacate astazi pe Pietonal s-a desfasurat o alta ilegalitate.

Astfel s-a deschis posibilitatea ca oricand acest executiv sa ia decizii de anvergura celei din 2013 sau de acum fara consultarea deliberativului, adica a organismului chemat sa ia astfel de decizii.

Acest executiv arata ca nu a inteles nimic din regulile unei societati democratice. Din pacate bucuria celor care au luptat in strada ca teii sa reapara pe Bulevard va acoperi acest aspect minor. Pana cand?

In calitate de consilier local voi continua sa urmaresc cum este platita investitia de acum. Ea nu poate fi platita din bugetul local pentru ca ea nu exista in lista de investitii aprobata de Consiliu Local si incalca HCL 203/2014 prin care se respinge plantarea de tei argintii pe Bulevard.

Ar putea parea o chichita politicianista. Dar nu este. Este dorinta de a nu tolera modul abuziv al executivului de a trata problemele orasului».

SURSA: Marius Dangă, co-preşedinte PNL Iaşi, facebook

Administratie, Politica

Comentarii

2 comentarii to “Liberalul Marius Dangă: Replantarea teilor nu poate fi plătită din bugetul local, întrucât investiţia nu a fost aprobată în CL”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)