Scriitorul Liviu Antonesei: Chirica trebuia să se ascundă în gaură de şarpe azi, nu să defileze mândru nevoie mare că repară o crimă pe care tot el a comis-o

«Pâna azi, n-am rostit cuvintul victorie. Nici cind a aparut hotarirea de CL privind replantarea teilor, nici cind au fost deplasati salcimii japonezi in alte locuri, nici macar cind am am vazut gropile pregatite pentru primirea noilor tei. Pronunt termenul, acum, cind am vazut primii tei plantati, am pus mina pe ei si am manevrat oleaca lopata cu pamint la poalele unora dintre ei. Pentru ca, e limpede, nu mai pot avea incredere in autoritatile bastinase, fie ele locale sau centrale.

A disparut prezumtia de nevinovatie in ceea ce le priveste. Nu mai cred pina nu vad, pina nu pipai. M-am uitat azi la licheaua de viceprimar, zimbind la eveniment, dind din miini, dind declaratii, de parca nu el ar fi semnat propria decizia de taiere a teilor din februarie 2013. Mi-e ciuda pe mine ca, luat prin surprindere, n-am avut reflexul de acum un an si jumatate, cind mi-am ascuns miinile la spate, si am dat mina cu el. M-am spalat bine, dar tot ma enerveaza. Intr-o zi ca asta, ipochimenul trebuia sa se ascunda in gaura de sarpe – sau intr-o gaura pregatita pentru tei, nu sa defileze mindru nevoie mare pentru ca, dupa 2 ani si 9 luni, a catadicsit sa repare o crima pe care el o comisese! Banuiesc ca isi imagina ca-si face campanie, de parca ar avea vreo sansa anul viitor.

Macar, a avut ghinionul sa cada victima unui viral – antrenat de prea multa bunadispozitie, nu si-a dat seama cind era pozat avind deasupra capului pancarta cu `Replantarea nu spala pacatele`! Azi s-a definitivat o victorie a comunitatii asupra politrucilor. In fapt, e vorba de trei victorii – salvarea celor peste 500 de arbori din Parcul Expozitiei, care trebuiau sa faca loc unei minarii Nichita – Dascalu, salvarea Parcului Teatrului National, in vederea unei minarii Nichita – Teofan si o parte civila, ca sa spun asa, acum replantarea teilor. Daca vrei, poti! Asta trebuie sa nu uite iesenii, dar si membrii altor comunitati, din toate sloganele promotionale ale firmei Adidas. Asta se verifica la milimetru. Trebuie sa vrei!»

SURSA: Liviu Antonesei, facebook

Diverse

Comentarii

Un comentariu to “Scriitorul Liviu Antonesei: Chirica trebuia să se ascundă în gaură de şarpe azi, nu să defileze mândru nevoie mare că repară o crimă pe care tot el a comis-o”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)