Odă lui Vasile Dâncu într-o gazetă de Cluj, exact ca pe vremea lui Ceauşescu: «Acest domn are o misiune, un drum. L-am văzut în carne şi oase pe viitorul preşedinte ale României»

Un articol apărut într-un ziar din Cluj i-ar face invidioşi până şi pe cei care îi înălţau ode lui Ceauşescu. Cel lăudat într-un asemenea mod este Vasile Dâncu, proaspăt vicepremier în guvernul Cioloş. Iată un fragment din textul cu pricina:

Marele Profesor de azi, unul dintre cei mai iubiti Profesori din Romania, are in destinul sau un detaliu incredibil: i-a fost refuzata intrarea la facultate de cinci ori din cauza comunistilor care se razbunau in acest fel pe tatal sau care avusese curajul sa critice regimul lui Ceausescu.

Va dati seama ce-o fi fost in sufletul tanarului Vasile Sebastian care a trebuit sa suporte de 5 ori umilinta de a-i fi refuzat accesul la cunoastere, accesul in Universitate…

Poate si prin acest detaliu veti intelege mai bine de ce acest domn inalt, cu mustata putin carunta acum, are un drum, o misiune, poate ca stiind aceste lucruri o sa ii intelegem mereu darzenia cu care nu renunta la slova, la invatatura, incapatanarea tipica de bistritean care vrea sa ii ajute pe studenti sa caute si sa pastreze Lumina.(…)

Ei bine, soarele diminetii e acum sus pe cer, inalt de doua sulite. Si nu mai mi-este somn. Sunt treaz de-a binelea si va spun ca zi l-am vazut in carne, vorbe si oase pe viitorul Presedinte al Romaniei».

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)