Şi-a luat Chirica gândul de la câştigarea Primăriei?

Povestea cu numirea lui Vasile Cîtea la Salubris e dincolo de înţelegerea unui om sănătos la cap. Când mai ai câteva luni până la alegeri, iar tu primar interimar, vii cu astfel de numiri, înseamnă că e ceva în neregulă. Ori obligatiile sunt atat de mari, incat nu mai conteaza reactiile celor din jur.

Nimic nu-l recomandă pe Vasile Cîtea într-o asemenea poziţie. Şi chiar dacă îl recomanda ceva anume, Chirica se putea abţine, pentru a nu da naştere la interpretări. Faptul că secretarul executiv al PSD Iaşi e din aceeaşi tabără cu Mihai Chirica arată limpede că este vorba de o răsplată oferită unui tovarăş de partid. E foamea atât de mare în tabăra lui Chirica?

De ce a fost trimis totuşi Cîtea ca adjunct la Salubris? Unii spun că zilele sefului de la Salubris, Ioan Apostol ar fi numărate şi că venirea lui Cîtea ca adjunct în societatea care se ocupă cu salubritatea oraşului e doar încălzirea pentru postul cel mare. Sau poate că a fost trimis de Chirica să rezolve o chestiune importantă, pe care Apostol refuza să o pună în practică.

Oricare ar fi explicaţia şi oricât de bun s-ar dovedi ulterior Cîtea în această poziţie, e greu de înţeles de ce Mihai Chirica face astfel de gesturi. Mai ales într-o perioadă când opinia publica respinge ferm numirile politrucilor în funcţiile de conducere. Când un om politic face astfel de greşeli te întrebi dacă personajul respectiv mai vrea să candideze la Primărie sau daca nu cumva e convins ca va pierde.

PS: Interesant este faptul că numirea lui Cîtea s-a făcut la începutul mini-vacanţei de Ziua Naţională (cel mai probabil vinerea trecută!), când oamenii au cu totul alte preoupări şi nu sunt atât de atenţi la mutările din administraţie şi politică.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)