Nervozitate mare la PSD Iaşi: Chirica nu se mai afişează cu partidul, deşi este vice naţional. Interimarul caută voturi în zona de dreapta

Mihai Chirica şi-a făcut se pare strategia pentru campanie: cât mai puţine apariţii alături de PSD Iaşi. Două sunt motivele: pe de o parte Chirica nu se înţelege cu Victorel Lupu, şeful pe judeţ, iar în al doilea rând sondajele de opinie dau un scor mic pentru PSD pe municipiu. Calculul lui Chirica este acela de a lua voturi peste partid, altfel are şanse minime să câştige Primăria.

Chirica vrea să pozeze în omul nou, apărut peste noapte, care se pricepe la administraţie şi care nu are nimic în comun cu politica. Realitatea bate însă orice strategie. Interimarul de la Roznovanu nu doar că este membru PSD, ba chiar e liderul filialei municipale PSD, dar şi vicepreşedinte naţional în echipa lui Dragnea. Oricât s-ar strădui Chirica să arate că e altceva, el nu va reuşi să evite lipirea sa de PSD.

Mihai Chirica a evitat luni să participe alături de şefii PSD Iaşi (Victorel Lupu şi Vasile Cîtea) la o întâlnire cu şefii ieşeni ai UNPR. Subiectul era unul extrem de important pentru PSD, inclusiv pentru Chirica: o eventuală participare pe liste comune PSD-UNPR la Iaşi.

PSD are tot interesul ca UNPR să nu pună candidat propriu pe municipiu, pentru că voturile, multe-puţine, le-ar lua tot din zona PSD. Iar uneori şi două sau trei procente contează. Spre finalul săptămânii, uneperiştii ieşeni vor face marele anunţ, iar balanţa înclină către candidat propriu pe municipiu.

Chirica abandonează PSD, nemulţumind bună parte din activul pesedist, şi caută voturi pe zona de dreapta. Posibil ca manevra să-i reuşească, dar n-ar fi exclus ca surpriza la alegeri să vină taman de la electoratul pesedist.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)