De ce s-a retras Liviu Antonesei de pe Facebook

Scriitorul Liviu Antonesei anunţă pe blogul săi că se retrage de pe Facebook, după ce a fost anunţat că nu mai poate posta pe reţeaua de socializare. Motivul: ar fi încălcat regula nudităţii.

«Face Book nu-ţi face vreun bine decît atunci cînd crede că îţi face un rău! Cum am păţit eu azi dimineaţă cînd, deschizînd computerul, am primit vestea că o săptămînă nu voi putea posta nimic în pagina, teoretic, a mea. Motivul? Aş fi încălcat regula nudităţii! Era postată în mesajul lor şi poza incriminată şi eliminată, o postez şi eu la începutul articolului. Cum vedeţi, poza e oarecum sexy (vezi mai jos – n.r.), dar nu are de-a face cu nuditatea de vreme ce fata poartă nişte izmene pînă mult deasupra buricului! Bun, ştiu că a turnat vreun pudibond/ vreo pudibondă, dar e grav că idioţii aştia pun în execuţie reclamaţiile fără vreo verificare şi fără să ai cum face apel la deciziile lor bîntuite de inteligenţă ca iadul de sfinţenie. Și asta încă nu e nimic – nu doar că nu pot posta, dar nu pot nici măcar intra pe pagină! Că i-a apucat şi suspiciunea că eu nu sînt eu. Îmi cereau să ataşez copia unui act de identitate cu poză – de la cartea de identitate la paşaport sau carnet de conducere. Aveam o copie după CI şi am încercat, dar nu era bună, pentru că era prea mică! Mă rog, pînă acum n-am avut plîngeri! Mă şi învăţau cum să procedez şi sugerau că excelent ar fi să mă pozez cu respectivul act pe chiept, să nu mai fie nici un dubiu că eu sînt eu.

Cum în ce mă priveşte, nu am asemenea dubii, nici în ordine empirică, nici în vreuna înalt filosofică, am decis să-i trimit, cu tot cu coşmelia lor cyberspaţială, în morţii mamelor lor! La o adică, cînd am acceptat să intru, la cerere, în lumea lor, nu-mi amintesc să-i fi cerut lui Zucky buletinul, actul de naştere, sau actul de proprietate, că şi aşa a manglit şmecheria unor parteneri din prima tinereţe», scrie Antonesei.

Citeşte mai mult pe blogul lui Liviu Antonesei

Diverse

Comentarii

2 comentarii to “De ce s-a retras Liviu Antonesei de pe Facebook”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)