Marius Bodea desfiinţează bugetul lui Chirica: Nu există nici un proiect de anvergură, ci nişte alocări fireşti, prezentate în termeni bombastici

«Bugetul Municipiului Iaşi pentru anul 2016 trădează lipsa de viziune a actualei administraţii. Construit haotic, cu investiţii care puteau fi realizate cu fonduri în exerciţiul financiar al UE 2007-2014, proiectul de buget pentru anul 2016 este imaginea lipsei de predictibilitate şi a lipsei de viziune a actualei municipalităţi.

Acest buget ne prinde nepregătiţi pentru viitorul exerciţiu financiar al UE, în condiţiile în care nu este aprobată Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană.

Practic, proiectul de buget este construit fără a avea o viziune coerentă, care să ne indice principalele direcţii de dezvoltare ale oraşului.

Acest buget nu indică, din păcate, un drum clar spre care ne îndreptăm ca oraş. Nu există niciun proiect multianual de anvergură, ci doar alocări bugetare absolut fireşti care sunt prezentate în termeni bombastici.

Nu există nici acum o justificare pertinentă pentru mărirea de 4 ori a fondului de rezervă aflat la dispoziţia primarului.

Când a spus adevărul actuala conducere a Primăriei în privinţa fondului de rezervă? Iniţial, când a fost majorat de 10 ori şi spunea că aceşti bani sunt pentru co-finanţări la proiectele europene? Sau acum, când 6 milioane de lei din aceşti bani sunt alocaţi pentru diferite proiecte?

Cred că trebuie să înceteze vremea jumătăţilor de adevăr. Bâjbâiala administrativă arată lipsă de transparenţă şi lipsa unui plan concret privind cheltuirea banilor publici».

SURSA: Declaraţie de presă Marius Bodea (PNL)

Administratie, Politica

Comentarii

Un comentariu to “Marius Bodea desfiinţează bugetul lui Chirica: Nu există nici un proiect de anvergură, ci nişte alocări fireşti, prezentate în termeni bombastici”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)