FOTBAL. Mureşul a pierdut acasă cu Pandurii. Calculele Iaşului pentru a prinde play-off-ul

ASA Târgu Mureş a pierdut acasă cu Pandurii Târgu Jiu, scor 0-1, iar în Copou se fac calcule. Mureşul şi Iaşul se bat pentru locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off.

ASA ramâne cu 35 de puncte, în timp ce CSMS Iaşi are 32. În realitate diferenţa care trebuie recuperată de ieşeni este de patru puncte, pentru că la egalitate de puncte, mureşenii merg în play-off, fiind avantajati de rezultatele directe cu Iaşul.

Cu alte cuvinte, Iaşul, care mai are disputat trei meciuri (cu Viitorul în deplasare şi cu Timişoara şi Steaua acasă), trebuie să obţină cu patru puncte peste Tg. Mureş. Mureşenii mai au de jucat cu CFR Cluj (deplasare) şi Botoşani (acasă).

• Dacă le câştigă pe ambele, ASA termină pe locul 6, indiferent de rezultatele Iaşului.

• Dacă mureşenii fac 4 puncte în cele două partide, atunci Iaşul trebuie să obţină maxim de puncte, adică 9. Greu de crezut, câtă vreme Iaşul înfruntă Viitorul şi Steaua.

• Dacă ASA obţine 3 puncte, atunci Iaşul are nevoie de 7 (două victorii şi un egal). Şi această variantă e greu realizabila pentru ieseni.

• ASA obţine două puncte. Iaşul are nevoie de 6 puncte, adică două victorii în cele trei meciuri.

• ASA scoate un punct în ultimele două partide. Iaşului îi trebuie 5 puncte (o victorie şi două egaluri). Asta înseamnă victorie cu Timişoara şi măcar egal în partidele cu Viitorul şi Steaua.

• Mureşul pierde ambele partide pe care le mai are de jucat. Iaşul trebuie să obţină în acest caz 4 puncte (victorie cu Timişoara şi un singur punct în celelalte două meciuri de foc).

Sâmbătă, CSMS joacă în deplasare cu Viitorul Constanţa.

Sport

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)