Iohannis revine cu precizări: Nu sunt apropiat al Antenei3. O decizie judecătorească trebuie aplicată. Am inteles foarte clar mesajul primit via Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a făcut noi precizari pe tema scandalului ANAF-Antena3, el făcând o declaraţie la Bruxelles, în jurul orei 00.45.

Iohannis a spus că nu este apropiat al trustului Intact, ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata si ca a inteles mesajul transmis pe Facebook. Şeful statului reine practic asupra declaratiei de miercuri cand cataloga drept heirupista abordarea ANAF. Televiziunile de stiri n-au apucat sa comenteze afirmatia lui Iohannis, intrucat intrasera deja pe reluari.

Iata declaratia lui Iohannis de asta-noapte:

“Legat de o afirmatie pe care am facut-o in legatura cu o posibila evacuare a unei televiziuni. Am facut aceasta afirmatie, miercuri, fiindca atunci evaluarea mea a fost ca este posibil ca prin actiunea – asa cum a fost ea conceputa, – sa fie afectata libertatea de exprimare, liberatea presei. Acest lucru mi s-a aprut ca trebuie atentionat. Ulterior am aflat ca aceasta afirmatie a mea, care era doar o atentionare – ca este posibil sa fie afectata libertatea presei – a fost interpretata in foarte multe feluri, poate si pentru ca m-am exprimat foarte succint. Din acest motiv vreau sa fac cateva precizari. S-a vehiculat ideea ca mi-as fi schimbat abordarea, ca as fi apropiat de acest trust de presa, de aceasta televiziune. S-au facut fel si fel de supozitii, ca as fi mai putin atasat de statul de drept. Toate aceste afirmatii sunt fara niciun fel de suport real. Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta ca Romania sa raman un stat de drept. Este evident ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata. Nu exista niciun fel de discutie in acest sens. In acelasi timp, sunt ferm convins ca dreptul la exprimare, dreptul la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la Revolutia din 1989 si cred ca, oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate -nu neaparat dintr-o intentie, ci dintr-o abordare stangace cateodata – acest lucru trebuie atentionat. Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune. Poate unii sau altii isi amintesc dimpotriva ca in campania din noiembrie-decembrie 2014 accentele au fost tocmai de alta natura. Nu exista niciun fel de intentie din partea mea sa apar pe cineva in fata legii, eu vreau sa se impuna legea. Sper ca prin aceste cateva precizari am lamurit un pic mai bine situatia. In acelasi context vreau sa spun ca am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”, a declarat Iohannis.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Iohannis revine cu precizări: Nu sunt apropiat al Antenei3. O decizie judecătorească trebuie aplicată. Am inteles foarte clar mesajul primit via Facebook”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)