Bodea a preluat municipala PNL, în prezenţa a 600 de simpatizanţi. Cine sunt susţinătorii surpriză ai candidatului PNL la Primărie

Peste 600 de oameni au venit duminică la Hotel Internaţional pentru a asista la momentul preluării filialei municipale PNL Iasi de către Marius Bodea. Acţiunea n-a durat mai mult de o oră şi jumătate, însă spre deosebire de evenimentele liberale anterioare, oamenii n-au mai asistat la discursuri interminabile şi plictisitoare.

Vicepreşedintele PNL pe regiunea nord-est Ioan Bălan a spus că liderii liberali de la Bucureşti nici nu concep pierderea Iaşului pe 5 iunie, în timp ce Marius Dangă, unul dintre liderii filialei pe municipiu, a recunoscut că se anunţă cea mai grea bătălie din ultimii 25 de ani.

Celălalt co-preşedinte al PNL pe municipiu Dragomir Tomaşeschi şi-a arătat sprijinul total pentru Bodea, cerându-i însă trei lucruri dacă ajunge primar: să depesedizeze Iaşul, să dezvolte economia locală şi să rezolve problema transportului local.

La rândul său, Dumitru Oprea a afirmat că „Marius nu confiscă partidul, ci se subjugă partidului”, în timp ce Costel Alexe a spus că foarte probabil, şansa pe care o are acum PNL Iaşi n-o va mai avea vreodată.

O alta diferenta fata de alte reuniuni PNL: de aceasta data n-au aparut înţepături sau reproşuri. Interesant, în sală au fost invitate mai multe personalităţi ieşene, care rând pe rând şi-au arătat susţinerea pentru Marius Bodea.

Au urcat la tribuna: istoricul Nelu Cristian Ploscaru, violonistul Andrei Chirilă, antreprenorul Alexandru Coţofan (Gemite Group), chirurgul Corneliu Moroşanu, scriitorul Cătălin Mihuleac şi profesorul de Biologie de la Negruzzi, Marieta Lesovici, fosta dirigintă a elevului Marius Bodea.

Mihuleac şi Lesovici au avut discursurile cele mai apreciate de public. Scriitorul ieşean a spus că a dispărut Nichita, dar a rămas „şcolerul” său, Chirica.

„Acest om trebuie oprit, ca să nu mai stăm 12 ani în loc. Campania nu va fi una uşoară, pentru că lupta va fi cu un sistem pus milimetric la punct. Cred în victoria gentleman-ului în faţa mitocanului”, a afirmat Mihuleac, în aplauzele sălii.

Profesoara Marieta Lesovici a amintit de proiectul cu aeroportului, spunându-i fostului său elev: „Ai construit poarta, îţi rămâne să mai faci un drum scurt până în centru”.

Urcat spre finalul reuniunii pe scenă, Marius Bodea a spus că ieşenii s-au săturat de gălceavă politică sau dispute sterile şi că oamenii vor fapte concrete.

„Alegerile din iunie sunt ca un referendum cu privire la actuala administraţie: alegem calea stagnării şi a subdezoltării sau alegem calea rezultatelor şi a viziunii pe termen lung pentru Iaşi? Am fost depăşiţi de toate oraşele de dimensiunea noastră, iar cultural am primit o grea lovitură prin eşecul intrării în finala mică a competiţiei pentru capitala culturală europeană. Aeroportul şi FILIT sunt ultimele două lucruri despre care se vorbeşte la adresa Iaşului în străinătate”, a spus Bodea.

Totodată, candidatul PNL la primărie a făcut apel la elitele Iaşului să nu mai stea deoparte şi să se implice.

„Elitele responsabile au toată deschiderea din partea PNL”, a afirmat Marius Bodea.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Bodea a preluat municipala PNL, în prezenţa a 600 de simpatizanţi. Cine sunt susţinătorii surpriză ai candidatului PNL la Primărie”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)