Cea mai scurtă ceremonie din istoria instalărilor de prefecţi la Iaşi: fără politicieni, doar cu şefii de instituţii

Noul prefect al Iaşului Marian Grigoraş a fost uns duminică dimineaţă în funcţie, în prezenţa unui director general din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a mai multor şefi de instituţii ieşene.

A fost probabil cea mai scurtă festivitate din istoria acţiunilor de acest gen. Ceremonia de instalare a lui Grigoraş a durat mai puţin de 5 minute. La acţiune n-a fost prezent nici un lider de partid ieşean, ci doar şefi de instituţii din Iasi.

„Am dorit o ceremonie restrânsă. Vreau să formăm o echipă şi să ne facem datoria cât mai bine”, a spus noul prefect de Iaşi.

Întrebat ulterior de către jurnalişti ce se va întâmpla cu şefii de deconcentrate de la PSD, Marian Grigoraş a spus că se va face o evaluare a întregului aparat administrativ, apoi vor fi stabilite priorităţile.

De regulă, instalările prefecţilor se făceau fie în Sala Galbenă, fie în Sala Mare, în prezenţa a peste 100 de oameni, însă de această datâ a fost aleasă Sala Verde. Ba mai mult, liderii politici veneau la astfel de acţiuni, pentru a se da în stambă şi pentru a-şi marca într-un fel teritoriul.

La fel s-a întâmplat cu ultimii doi prefecţi, Dan Cârlan şi Romeo Olteanu, festivităţile fiind acaparate practic de PSD Iaşi.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)