Primăria Iaşi vrea să ne enerveze de-a binelea: Parcare subterană sub parcul Gulliver. UPDATE

Ziarul de Iaşi scrie în ediţia de azi despre proiectul parcării subterane din parcul Gulliver. Primăria lucrează cu discreţie maximă pe această temă, pentru a nu sensibiliza opinia publică, după ce un proiect similar, cel cu parcarea subterană de sub parcul Teatrului Naţinal a fost oprit în ultimul moment.

«Este vorba de amplasamentul unde se află Parcul Gulliver (sau Horia, Cloşca şi Crişan). Ar fi vorba, practic, de o parcare subterană situată în zona verde din spatele blocurilor de pe Ştefan cel Mare, întinsă de la Terasa Mamma Mia (lângă Casa Modei) şi până spre zona din spatele Librăriei Junimea.

Zona este plină de arbori impunători, iar din acest motiv discreţia de la Palatul Roznovanu poate fi de înţeles, fiind interesant de urmărit cum vor acţiona, la aflarea intenţiei Primăriei, grupările ecologiste din oraş sau pur şi simplu opinia publică. Asta în condiţiile în care nu mai târziu de anul trecut Primăria a fost nevoită să renunţe la un proiect european de construire a unei parcări subterane în parcul din faţa Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“, tocmai din cauza protestelor vehemente ale unei părţi a opiniei publice, dar şi a opoziţiei liberale din Consiliul Local, motivul fiind că pentru realizarea proiectului urmau a fi tăiaţi toţi arborii, unii seculari, din acel parc», scrie Ziarul de Iaşi.

Este de neînţeles cum municipalitatea continuă să aibă asemenea idei, după ce în 2013 a tăiat teii de pe Ştefan cel Mare, enervând un oraş întreg.

UPDATE: Primăria neagă ideea construirii unei parcări subterane în parcul Gulliver.

«Nu există la nivelul municipalităţii un proiect tehnic şi nici măcar o temă de proiectare referitoare la construirea unei parcări în zona menţionată. Primarul interimar Mihai Chirica a susţinut necesitatea – recunoscută, de altfel, de întreaga opinie publică – a construirii ori amenajării unor noi locuri de parcare în zona centrală a Iaşului, fără a indica exact zona, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei a vorbit doar de existenţa unei simple „idei”», arată Biroul de Presă al Primăriei.

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)