Nichita scapă de Beciul Domnesc, însă va sta în arest la domiciliu, la vila din Copou

Veste bună pentru Gheorghe Nichita. El va fi eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv joi să îi înlocuiască măsura preventivă, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis practic contestaţia edilului ieşean la sentinţa Tribunalului Bucureşti privind rămânerea în arest preventiv. Decizia Curţii de Apel este valabilă 30 de zile şi intră în vigoare începând de joi, 25 februarie.

În perioada plasării sale în arest la domiciliu, Gheorghe Nichita nu va avea voie să părăsească imobilul decât cu acordul organului judiciar, să se prezinte la Poliţie, Parchet sau în faţa instanţei ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu celelalte persoane implicate în dosar.

Primarul suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita a fost arestat în octombrie 2015 fiind acuzat că a primit mită de la preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu.

Este vorba despre celebrul proiect ‘Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iaşi’, Nichita cerând de la firmele câştigătoare 10 la sută din valoarea contractului (69 milioane de lei fără TVA).

Anchetatorii susţin că Nichita ar fi primit o parte din cele zece procente solicitate, beneficiind inclusiv de reduceri privind cazarea la un hotel de lux, în perioada 2013-2015, din Bucureşti. De asemenea, în 2014, Nichita ar fi primit servicii de cazare în China la care ar fi participat angajaţi ai Primăriei, dar şi oameni de afaceri ieşeni.

Totodată, Nichita ar mai fi obţinut beneficii privind achiziţionarea unor echipamente electronice, în perioada ianuarie-februarie 2014, în valoare de 20.000 de lei.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)